29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Έκκληση: Άμεση ανάγκη συνανθρώπου μας για αίμα

Στο πλευρό ενός συμπολίτη μας που μας χρειάζεται για να κρατηθεί στη ζωή, καλούμαστε να συνδράμουμε όλοι όσοι έχουμε τη δυνατότητα να το πράξουμε.

Συγκεκριμένα, ένας  άνδρας από τον Έβρο ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου δίνει μάχη για την ζωή του και έχει μεγάλη ανάγκη από αίμα.

Όσοι είναι έχουν ηλικία 18-65 ετών ομάδας αίματος Α- ή 0- μπορούν να προσέλθουν στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου ή στο νοσοκομείο της περιοχής τους και να δωρίσουν αίμα στο όνομα Χιλδής Παναγιώτης.

Μπορείς να προσφέρεις αίμα εάν…

Είσαι μεταξύ 18 και 65 ετών.
Ζυγίζεις πάνω από 50kg. Στις περισσότερες περιπτώσεις εάν είσαι κάτω από 50 Kg, μπορεί να μην είναι ασφαλές να προσφέρεις αίμα.
Είσαι υγιής. Το αίμα από έναν άρρωστο άνθρωπο ή κάποιον που παίρνει φάρμακα μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειές για αυτόν που θα το πάρει. Δεν θα μπορέσεις να προσφέρεις αίμα εάν είχες στο παρελθόν ίκτερο ή ηπατίτιδα, ή εάν είχες κάποια μορφή καρκίνου, καρδιοπάθειας, επιληψία η κάποια αιμορραγική διαταραχή. Εάν έχεις ερωτήσεις για κάποια συγκεκριμένα φάρμακα που παίρνεις επικοινώνησε με τον υπεύθυνο της αιμοδοσίας.
Έχεις ασφαλή τρόπο ζωής. Πράγματα και συμπεριφορές που θεωρούνται υψηλού κινδύνου, όπως η λήψη ουσιών, πολλαπλοί ερωτικοί σύντροφοι, τατουάζ ή piercings που έγιναν τους τελευταίους 6 μήνες. Για την δική σου ασφάλεια δεν μπορείς να προσφέρεις αίμα εάν κάνεις πρωταθλητισμό και προετοιμάζεσαι για κάποιο μεγάλο αθλητικό γεγονός ή εάν κάνεις κάποιο επικίνδυνο επάγγελμα.
Είσαι αποφασισμένος να βοηθάς τους άλλους.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Πολυκοινωνικό: Σε 24ωρη βάση θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες που έχουν ανάγκη

admin

Το.. έστρωσε για καλά στην Σαμοθράκη – Χιονίζει σε όλο το νησί (ΒΙΝΤΕΟ)

editor

Συνοριοφύλακες: Εκδόθηκε το ΦΕΚ με την θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση

admin
29/03/2024 10:58