Κοινωνία Τοπικά Νέα

Αλεξανδρούπολη: «Πράσινο κύμα» στα φανάρια από και προς το αεροδρόμιο

Πολλά ήταν τα παράπονα των οδηγών οι οποίοι κινιόντουσαν στο δρόμο από την περιοχή της Χηλής μέχρι και το αεροδρόμιο “Δημόκριτος” για την μεγάλη καθυστέρηση και ταλαιπωρία που υφίστανται λόγο της λανθασμένης ρύθμισης των φαναριών.

Όλα αυτά όμως θα αποτελούν πλέον παρελθόν καθώς το λεγόμενο «πράσινο κύμα», ο συγχρονισμός δηλαδή των φαναριών που επιτρέπει άνετη κυκλοφορία και μείωση των καθυστερήσεων ήρθε και στην Αλεξανδρούπολη!

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς ανακοίνωσε ότι διαμορφώθηκε και παραδόθηκε σε δοκιμαστική λειτουργία το «πράσινο κύμα» (διαδοχικά τα φανάρια ανάβουν πράσινο) σε τρεις κόμβους, με σκοπό την ταχύτερη κίνηση στο εθνικό οδικό δίκτυο προς και από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Στο πλαίσιο της πιλοτικής λειτουργίας, τις επόμενες ημέρες θα ρυθμιστούν αρτιότερα οι φωτεινοί σηματοδότες στους παράδρομους των εν λόγω τριών κόμβων (γέφυρα Μαΐστρου, Δαστερίδη & κεντρικός Μαΐστρου).

Στόχος είναι σταδιακά να προστεθούν στη λειτουργία «πράσινου κύματος» κι άλλοι κόμβοι, με ευθύνη της Περιφέρειας σημειώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Εγκύκλιος των Χριστουγέννων του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως

admin

Έτσι θα γίνεται η ρύθμιση οφειλών στη ΔΕΗ

admin

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχων Ν. Έβρου η “Δωρεάν παραχώρηση στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, της χρήσης ακινήτων αγροκτήματος Παλαγίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης

admin