Περιβάλλον Τοπικά Νέα

Με χορούς & παιχνίδια των μαθητών ξεκίνησε ο Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης!

Ο κόσμος της ανακύκλωσης “ζωντανεύει” πλέον και στα σχολεία! Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης  χόρεψε, εκφράστηκε και μας παρέσυρε και εμάς τους ίδιους σε μια πραγματικότητα διαφορετική από αυτή που ζούμε!

Σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης βρέθηκε στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης για να σημάνει την έναρξη του Σχολικού Μαραθωνίου Ανακύκλωσης. Θα υπάρχουν τρεις διαφορετικοί κάδοι για πλαστικό, μπαταρίες και χαρτί στο προαύλιο του σχολείου.

Η δράση αυτή έχει ως στόχο να έρθουν πιο κοντά οι μαθητές, μέσα από το παιχνίδι θα πραγματοποιείται ένας πολύ σημαντικός στόχος. Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, συνεχίζει την προσπάθεια για ευαισθητοποίηση σε θέματα ανακύκλωσης, παρά την κρίσιμη υγειονομική περίοδο που διανύουμε.

Πιο συγκεκριμένα, η αφετηρία της προσπάθειας γίνεται από τους μικρούς μαθητές των δημοτικών σχολείων, κάνοντας διαλογή στην πηγή τριών ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, μπαταρίες, πλαστικό). Στόχος του μαραθωνίου είναι η ενεργή συμμετοχή των μαθητών στην ανακύκλωση, όπως και η επιβράβευσή τους, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του δημοτικού προγράμματος ανακύκλωσης Followgreen.

Δείτε μέσα από την κάμερα του e-evros.gr την έναρξη του Σχολικού Μαραθωνίου Ανακύκλωσης στο 9ο Δημοτικό Σχολείο:

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Δυναμική και εποικοδομητική η παρουσία της Περιφέρειας ΑΜΘ στην 29 η Διεθνή έκθεση «DETROP BOUTIQUE 2020» στην Θεσσαλονίκη.

admin

Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων

admin

Έφτασε το αυστριακό όχημα για τη φύλαξη των συνόρων (ΦΩΤΟ)

admin