5 Φεβρουαρίου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Στον Πρωθυπουργό έστειλε επιστολή ο Δήμαρχος Σουφλίου για τις πλημμύρες

Οι έντονες πλημμύρες που σημειώθηκαν την Τρίτη 11 Ιανουαρίου, άφησαν πίσω τους μόνο καταστροφικές εικόνες τόσο στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν όσο και στους τοπικούς αρμόδιους φορείς.

Ο Δήμαρχος Σουφλίου κ.Παναγιώτης Καλακίκος που από την πρώτη στιγμή ήταν δίπλα σε όλους τους κατοίκους της περιοχής, έστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με σκοπό να ζητήσει και η περιοχή του δήμου Σουφλίου να ενταχθεί στο νομικό πλαίσιο των έκτακτων ρυθμίσεων για την πιο γρήγορη αντιμετώπιση των καταστροφικών επιπτώσεων.

Ακολουθεί η επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ.Κυριάκο Μητσοτάκη:

“Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

όπως γνωρίζετε ο δήμος Σουφλίου, δοκιμάστηκε για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα 9 μηνών, από την θεομηνία, που έπληξε στο σύνολο της περιοχής μας. Κατά γενική ομολογία, οι όγκοι των υδάτων και τα πλημμυρικά φαινόμενα ήταν τα μεγαλύτερα των τελευταίων 30 ετών.

Επιθυμούμε να εκφράσουμε τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας, για την στάση της πολιτείας και το ενδιαφέρον που έδειξαν οι αρμόδιοι υπουργοί και όλοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι. Οφείλουμε να σταθούμε στην άμεση αποστολή των κλιμακίων για την καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν τόσο κατοικίες, επιχειρήσεις όσο και υποδομές στον Δήμου Σουφλίου, από την θεομηνία της 11ης και 12ης  Ιανουαρίου.

Ταυτόχρονα σας γνωστοποιούμε, την αγωνία μας για το γεγονός πως στις δύσκολες αυτές συνθήκες που επικρατούν στην πατρίδα μας, με την πανδημία του κορονοϊού, η θεομηνία άφησε στο πέρασμα της, άστεγους συμπολίτες μας με χρόνια νοσήματα, καθώς οι περιουσίες τους και οι κόποι μιας ζωής, καταστράφηκαν σε λίγες μόνο ώρες.

Ο συνδυασμός των ανωτέρω, καθώς επίσης το γεγονός πως η περιοχή του Δήμου Σουφλίου είναι αυτή που δέχεται έως και σήμερα τους κύριους όγκους των παράτυπων μεταναστών που εισέρχονται στην χώρα μας, έχει δημιουργήσει ένα διαρκές αίσθημα απόγνωσης στους πληγέντες συνδημότες μας.

Αντιλαμβανόμενοι, τις δύσκολες στιγμές που ταλανίζουν για ακόμα μία φορά, το Δήμο μας, ζητάμε να ενταχθεί η περιοχή του Δήμου Σουφλίου σε αντίστοιχο νομικό πλαίσιο, όπως αυτό του νόμου υπ αριθμό 4728/29–09–2020 που αφορούσε επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα “Ιανού”.

Με δεδομένη την ευαισθησία και το ενδιαφέρον σας, είμαστε βέβαιοι για την άμεση συμβολή σας, στο σχετικό αίτημα μας”.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Στις φλόγες τυλίχθηκε σπίτι στο Τυχερό – Εντοπίστηκε άτομο χωρίς τις αισθήσεις του

editor

Διήμερη επίσκεψη στον Έβρο θα πραγματοποιήσει σήμερα και αύριο ο Στ. Πέτσας

editor

Προκήρυξη ΕΠΟΠ: 40.500 υποψήφιοι – Η επάνδρωση μονάδων του Έβρου θα ξεπεράσει το 15%

editor
05/02/2023 22:36