28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Στον Έβρο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών μετά τις καταστροφές από τις πλημμύρες

Στο πλαίσιο της συνέχισης καταγραφής των ζημιών, που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τον Έβρο στις 12 Ιανουαρίου, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, βρίσκεται από χθες στο νομό.

Κατόπιν σχετικού αιτήματος του αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, το κλιμάκιο, αποτελούμενο από 14 άτομα, μεταβαίνει στις πληγείσες περιοχές προκειμένου να καταγράψει τις ζημιές σε κτιριακές υποδομές και αποθήκες.

Σημειώνεται ότι είναι ήδη σε εξέλιξη η αποτύπωση επιπτώσεων της έντονης βροχόπτωσης από Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Έβρου και της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΜΘ, ενώ ολοκληρώνεται σταδιακά η καταγραφή ζημιών στο ζωικό και φυτικό κεφάλαιο και στα αποθηκευμένα προϊόντα από κλιμάκια του ΕΛΓΑ.

Σε ό,τι αφορά στην αποκατάσταση του τοπικού και επαρχιακού δικτύου, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου έχει ζητήσει από τους Δήμους του νομού τις σχετικές αναφορές ζημιών, προκειμένου αυτή να υλοποιηθεί το ταχύτερο δυνατόν.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης

editor

Σύσκεψη του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργο Κουμεντάκη

editor

13 προσφορές για την κατασκευή του νέου κλειστού γυμναστηρίου Αλεξανδρούπολης

editor
28/03/2024 21:17