Κοινωνία Τοπικά Νέα

Το Εργατικό Κέντρο Έβρου ζητά από το Υπουργείο να άρει άμεσα την απόφασή του για το ΚΥΤ Φυλακίου

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Έβρου εκφράζει την αντίθεσή της και καταγγέλλει την απόφαση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για επέκταση της δομής φιλοξενίας μεταναστών στο ΚΥΤ Φυλακίου.

Συγκεκριμένα αναφέρει “Παραμένει σταθερή η θέση μας στο δικαίωμα για αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες των μεταναστών, με ειδική μέριμνα στα παιδιά.

Είμαστε υπέρ αποκλειστικά και μόνο στο να βελτιωθούν οι υποδομές στην ήδη υπάρχουσα δομή έτσι, ώστε να βελτιωθούν και οι συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών σε αυτή, αλλά κατηγορηματικά κατά στην δημιουργία νέας μεγαλύτερης ή επέκταση της ήδη υπάρχουσας.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα την αντίθεσή μας στους σχεδιασμούς του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου, όπως αυτοί αναφέρονται στην σχετική δημοσίευση στη Διαύγεια. Ο Έβρος δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συμπεριλαμβάνεται στα σχέδια για δημιουργία δομών φιλοξενίας.”

Το Εργατικό Κέντρο συντάσσεται με όλους τους θεσμικούς φορείς του νομού μας και ζητά από το Υπουργείο να άρει άμεσα την απόφασή του.

Και καταλήγει λέγοντας: “Η δημιουργία νέας δομής φιλοξενίας, προφανώς δεν αποτελεί σκοπό ανάπτυξης της περιοχής. Αν η σημερινή κυβέρνηση θέλει να δείξει το πραγματικό ενδιαφέρον της για τον Ν. Έβρου, θα πρέπει να στηρίξει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.”

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Συνοριοφύλακες: Ενστάσεις στο ΑΣΕΠ για 400 μόνιμες προσλήψεις

admin

Θεσσαλονίκη: Διαρρήκτης «σάρωσε» τα πάντα στο πέρασμά του – «Άνοιξε» 9 μαγαζιά σε λίγες ώρες

editor

Η βραβευμένη ομάδα ρομποτικής roboftiaxtes του 1ου Γυμνασίου στον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης

editor