19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

ΚΥΤ Φυλακίου: Αύριο το μεσημέρι η συνάντηση του Μηταράκη με τον δήμαρχο Ορεστιάδας & τους εκπροσώπους φορέων της περιοχής

Για τις 3 αύριο το μεσημέρι,  έχει προγραμματιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Οεραστιάδας η ευρεία συνάντηση που θα έχει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, με τον δήμαρχο Ορεστιάδας, βουλευτές και εκπροσώπους φορέων της περιοχής, στο ΚΥΤ Φυλακίου.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, θα βρίσκεται στον Έβρο από τις 16 ως τις 18 Ιανουαρίου προκειμένου να κατευνάσει τις αντιδράσεις τοπικών παραγόντων σχετικά με τις εργασίες επέκτασης του ΚΥΤ αλλά και να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η συνολική δυναμικότητα του νέου – έτσι όπως θα διαμορφωθεί – κέντρου θα είναι 1.500 φιλοξενούμενοι, με την αναβάθμιση και δημιουργία 750 θέσεων γενικού πληθυσμού αλλά και 750 θέσεων σε Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ), στις οποίες θα περιλαμβάνονται και 250 θέσεις του υφιστάμενου ΠΡΟΚΕΚΑ.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο υπουργός Μετανάστευσης απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης δήμων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, δήμαρχο Ορεστιάδας, Βασίλειο Μαυρίδη στην οποία  αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «παραμένει και εφαρμόζεται απαρέγκλιτα η δέσμευση ότι δεν θα υπάρχει παραμονή προσφύγων και μεταναστών στην Θράκη. Ούτε, φυσικά, μεταφορά από άλλες περιοχές της πατρίδας μας προς το Φυλάκιο».

Επίσης, στην επιστολή τονίζεται ότι δεν σχεδιάζεται να μεταβληθεί ο αριθμός των προσωρινά διαμενόντων, σε σχέση με τη σημερινή χωρητικότητα της δομής. Η επικείμενη προκήρυξη του διαγωνισμού θα ορίσει με ακρίβεια το έργο.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Φέρες: Συνελήφθησαν 4 Έλληνες, που έφεραν απ’ την Τουρκία λαθραία φυτοφάρμακα, κινητά, καπνό για ναργιλέ

editor

Βουβάλια έπεσαν σε τρένο που κινούνταν προς Αλεξανδρούπολη

admin

Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση βρέφους 4,5 μηνών που νοσηλεύεται λόγω Covid στην ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκρατείου

editor
19/04/2024 12:30