18 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Οικονομία

A.Γεωργιάδης: Έρχονται νέα μέτρα για το λιανεμπόριο – Προτεραιότητα σε ένδυση και υπόδηση

Νέα μέτρα σκοπεύει να εφαρμόσει η Κυβέρνηση από στις επόμενες ημέρες για το λιανεμπόριο. Οι επιχειρηματίες του κλάδο αναμένουν με ανυπομονησία και αγωνία τα νέα μέτρα και τί θα περιλαμβάνουν.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, προανήγγειλε εχτές νέα δέσμη μέτρων που θα ανακοινωθεί εντός των επομένων ημερών και θα αφορά σε συγκεκριμένους κλάδους του λιανεμπορίου και ειδικότερα στην ένδυση και την υπόδηση.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, στους δύο αυτούς κλάδους θα δοθεί προτεραιότητα, καθώς, όπως είπε, «έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά».

Μάλιστα, ζήτησε χρόνο από τους εμπόρους προκειμένου να αναπτυχθεί το κυβερνητικό σχέδιο.

«Η κυβέρνηση έχει σχέδιο και δεν θα αφήσει κανέναν να πάθει ζημιά», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Επιπλέον, επισήμανε πως συμμερίζεται τις ανησυχίες των εμπόρων καθώς δεν είναι ανοιχτές οι δραστηριότητές τους στις εκπτώσεις ωστόσο εξήγησε ότι η κυβέρνηση θα το διορθώσει, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και ο πρωθυπουργός παρακολουθούν πολύ στενά τις εξελίξεις και συζητούν με την επιτροπή λοιμωξιολόγων.

«Ό,τι είπαμε πως θα καταβληθεί, έχει πληρωθεί», συνέχισε ο υπουργός και τόνισε πως οι ιδιοκτήτες που λαμβάνουν μειωμένο ενοίκιο θα λάβουν το επόμενο διάστημα τα χρήματά τους.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Κ. Σκρέκας: Ξεκίνησαν σήμερα οι σεισμικές έρευνες στην Κρήτη

editor

O υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Ελλάδα – Το ενδιαφέρον για την Αλεξανδρούπολη

editor

99,4 εκ. € για τις επιχειρήσεις της ΠΑΜΘ από τον Αναπτυξιακό Νόμο – Επίσκεψη Μέτιου στην Interplast

editor
18/04/2024 4:04