Κοινωνία Τοπικά Νέα

Κλειστό παραμένει εδώ και 2 μήνες το Περιφερειακό Ιατρείο της Νέας Βύσσας

Κλειστό παραμένει από τον περασμένο Νοέμβριο το Περιφερειακό Ιατρείο της Νέας Βύσσας βάζοντας για ακόμη μια φορά σε μεγάλη ταλαιπωρία τους κατοίκους του οικισμού.

Ο Αγροτικός Σύλλογος της Νέας Βύσσας με επιστολή του καλεί το Υπουργείο Υγείας να ακούσει “τη φωνή αγωνίας των κατοίκων της Βύσσας, που στην πλειοψηφία τους είναι περασμένης ηλικίας και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε το Περιφερειακό Ιατρείο Νέας Βύσσας να λειτουργεί και πάλι σε καθημερινή βάση”.

“Είναι απόλυτα δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της Νέας Βύσσας, καθώς βλέπουν το Περιφερειακό Ιατρείο του χωριού τους τα τελευταία χρόνια να υπολειτουργεί και από τον Νοέμβρη του περασμένου χρόνου να είναι κλειστό, αναγκάζοντας όλους μας ακόμα και για μια απλή συνταγογράφηση φαρμάκων να μετακινούμαστε στην Ορεστιάδα με κόστος, ταλαιπωρία, κινδύνους.

Από το 1988 η Νέα Βύσσα με την φροντίδα της τότε Κοινότητας και των κατοίκων της διέθετε Περιφερειακό Ιατρείο, σύγχρονο, σε κατάλληλο εξοπλισμένο κτίριο, με καθημερινή λειτουργία, με μόνιμο γιατρό, νοσηλεύτρια και μαία. Ύστερα ήρθαν τα μνημόνια με την απαγόρευση των διορισμών και τη δραστική μείωση των κονδυλίων για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Σήμερα με τις μεγάλες ελλείψεις σε Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο ΕΣΥ η κυβέρνηση όπως και η προηγούμενη αντί να προχωρήσει στους απαραίτητους διορισμούς, επιλέγει να καλύψει τις ανάγκες των νοσοκομείων με αποσπάσεις των γιατρών της υπαίθρου, αφήνοντας κλειστά τα αγροτικά ιατρεία.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να ακούσει τη φωνή αγωνίας των κατοίκων της Βύσσας, που στην πλειοψηφία τους είναι περασμένης ηλικίας και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε το Περιφερειακό Ιατρείο Νέας Βύσσας να λειτουργεί και πάλι σε καθημερινή βάση, στελεχωμένο με το απαραίτητο προσωπικό και να παρέχει ολοκληρωμένη φροντίδα υγείας στους συγχωριανού μας.

ΥΓ Τις επόμενες μέρες με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη Συλλόγων της Νέας Βύσσας, με θέμα συζήτησης το συντονισμό και την διεκδίκηση της καθημερινής λειτουργίας του Περιφερειακού Ιατρείου της Νέας Βύσσας.”

Νέα Βύσσα 11/1/2021

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Μαργαριτίδης Γιάννης

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Σέρρες: Σύλληψη ιδιοκτήτη καταστήματος για παραβίαση του lockdown

editor

Αγιασμός στο πεζοπόρο Πυροσβεστικό Τμήμα του Έβρου, για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο

editor

Ημέρα Ενόπλων δυνάμεων: Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν

admin