23 Ιουνίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Μεταξύ 16ης και 18ης Ιανουαρίου ο Μηταράκης στον Έβρο – Ανοιχτό το ενδεχόμενο συζήτησης εναλλακτικού σεναρίου

Μεταξύ 16ης και 18ης Ιανουαρίου αναμένεται να επισκεφθεί τον δήμο Ορεστιάδας ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, όπως ο ίδιος ενημέρωσε τον δήμαρχο Ορεστιάδας, Βασίλη Μαυρίδη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο κ. Μαυρίδης παρατήρησε τρία σημεία από τις σημερινές (07/01) δηλώσεις του κ. Μηταράκη, ο οποίος, όπως εκτίμησε ο δήμαρχος Ορεστιάδας, «πρώτον, ξεκαθάρισε το είδος της ενημέρωσης που έκανε στην τοπική αυτοδιοίκηση, στην οποία είχε δηλώσει ότι συζητά για αναβάθμιση δομών και όχι για επέκταση ή δημιουργία νέας δομής, δεύτερον, έβγαλε από την κουβέντα τον όρο “ελεγχόμενη” και έκανε λόγο για “κλειστή δομή” και, τρίτον, άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο συζήτησης εναλλακτικού σεναρίου…».

Ο κ. Μαυρίδης έσπευσε, πάντως, να δηλώσει και την επιφυλακτικότητά του έναντι των «περιθωρίων διαλλακτικότητας που φάνηκε να αφήνει σήμερα ο κ. Μηταράκης», υπογραμμίζοντας πως ο διάλογος με την τοπική κοινωνία δεν μπορεί να γίνει εάν πρώτα δεν μπει ένα “φρένο” στον σχεδιασμό που παρουσιάστηκε.

«Δεν μπορείς να μιλάς για ειλικρινή διάλογο, “τρέχοντας” παράλληλα τις άλλες διαδικασίες…», σχολίασε συγκεκριμένα. Ο ίδιος εκτίμησε πως «αυτό το “φρένο” φαίνεται ότι θα μπει μέχρι τη συνάντηση, στην οποία ο δήμος είναι έτοιμος να παρουσιάσει εναλλακτικά σενάρια, ώστε να μη χρειαστεί επέκταση της δομής», όπως είπε.

Αναφερόμενος, τέλος, στην προγραμματισμένη για σήμερα τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, ο κ. Μαυρίδης εξέφρασε την προσδοκία να «βγει» μία κοινή γραμμή και μία συμφωνία για τις επόμενες ενέργειες, «ώστε να καταστεί μη υλοποιήσιμος ο σχεδιασμός για τη δομή του Φυλακίου», όπως συγκεκριμένα είπε.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Ευρεία σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας ΑΜΘ με τη συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας και της Εγνατίας Οδού ΑΕ

editor

Ν. Δένδιας: Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μπορεί να αποτελέσει διαμετακομιστικό σταθμό

editor

Μεταφορικό Ισοδύναμο Καυσίμων: Άνοιξε η πλατφόρμα για κατοίκους & επαγγελματίες της Σαμοθράκης και άλλων 33 νησιών

editor
23/06/2024 18:46