30 Νοεμβρίου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Δήμος Σερρών: Δωρεά εξοπλισμού ΜΕΘ στο νοσοκομείο

Στη δημιουργία και τον πλήρη εξοπλισμό δυο κλινών ΜΕΘ και στην προμήθεια υποβοηθητικών ειδών για τις κλινικές Covid-19 στο νοσοκομείο Σερρών προχωρά μέσω δωρεάς ο δήμος, κάνοντας πράξη σχετική πρόταση, που είχε δημοσιοποιήσει στις αρχές Δεκεμβρίου, σε μια προσπάθεια έμπρακτης στήριξης του έργου που γίνεται από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, είχε ανακοινώσει τότε ότι η πρωτοβουλία αυτή θα χρηματοδοτηθεί από τα χρήματα που επρόκειτο να δαπανηθούν για τις χριστουγεννιάτικες δράσεις του δήμου Σερρών με την ονομασία «Πολιτεία των Ευχών».

Η «Πολιτεία των Ευχών»
Πριν από λίγες μέρες το δημοτικό συμβούλιο, με ομόφωνη απόφαση του, προχώρησε σε αυτή τη δωρεά, διαθέτοντας αντί άλλων δράσεων τα χρήματα από την «Πολιτεία των Ευχών» στους αγωνιστές της πρώτης γραμμής.

Λίγο πριν από την εκπνοή του 2020 ο κ. Χρυσάφης υπέγραψε τη σύμβαση προμήθειας για τη δωρεά δύο σύγχρονων, πλήρως εξοπλισμένων κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και υποβοηθητικών ειδών για τις κλινικές Covid-19 στο νοσοκομείο Σερρών, συνολικού προϋπολογισμού 118.828 ευρώ.

«Το νοσοκομείο Σερρών χρειάζεται τη διαρκή αγάπη και τη συμπαράσταση όλων μας» τόνισε ο δήμαρχος, ενώ ο διοικητής του νοσοκομείου Νίκος Φαρμάκης ευχαρίστησε θερμά για τη δωρεά συμπληρώνοντας ότι «είναι απαραίτητη για το νοσοκομείο και τους πολίτες. Το 2020 ήταν μία δύσκολη χρονιά, όμως ο ‘Αγιος Βασίλης ήταν πολύ καλός μαζί μας».

Ειδικότερα, η δωρεά για το νοσοκομείο Σερρών περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: ηλεκτροκίνητες κλίνες ΜΕΘ, πέντε μόνιτορ ΜΕΘ, δύο φορητά μόνιτορ ΜΕΘ, δύο αναπνευστήρες ΜΕΘ, 1.000 προστατευτικές στολές και μία γεννήτρια για ηλεκτροθερμική συγκόλληση αγγείων.

Πηγή: naftemporiki.gr

Related posts

Έκθεση φωτογραφίας από την εθελοντική ομάδα Διδυμοτείχου «αποΔΙΔω»

editor

Το πρόγραμμα των λατρευτικών ακολουθιών στην Αγία Μαρίνα Μαΐστρου

editor

Επεκτείνεται το δικαίωμα αναγνώρισης 5 ετών ως χρόνος πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας, για το σύνολο των στελεχών των ΕΔ

editor
30/11/2023 6:23