29 Φεβρουαρίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

“Βρήκε την θέση του” επιτέλους το περιβόητο κόκκινο γλυπτό του Κωστή Γεωργίου (video)

Νέα θέση κατέχει πλέον το κόκκινο γλυπτό με το όνομα “ANATASIS DELTA”, στο πάρκο δίπλα στην “Αργώ” το οποίο μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης!

Το γλυπτό έχει γίνει ξακουστό θα λέγαμε από τις πολύωρες συζητήσεις για την τοποθέτησή του! Αρχικά είχε τοποθετηθεί το Μάρτιο 2018 στην Πλατεία του Φάρου της Αλεξανδρούπολης, όμως 25 Σεπτεμβρίου 2020 αφαιρέθηκε από συνεργεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης, από την Πλατεία του Φάρου και είχε μεταφερθεί στον όρχο, στα συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών όπου το καθάρισαν σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει δώσει ο κ. Γεωργίου ο δημιουργός του γλυπτού.

Πρόκειται για ένα έργο σύγχρονης τέχνης που αναπαριστά 7 αθλητές – χορευτές οι οποίοι αναρριχούνται, να σημειωθεί πως όλη την δαπάνη του έργου ανέλαβε εξ ολοκλήρου η Green Cola.

Επιπλέον, να αναφέρουμε πως το κόκκινο γλυπτό που κοσμεί έναν από τους πιο πολυσύχναστους και πλέον καλοκαιρινούς δρόμους της Αλεξανδρούπολης έχει ύψος 2,20 μέτρα και το βάρος του  φτάνει τα 350 κιλά!

Λίγα λόγια για τον δημιουργό Κωστή Γεωργίου:

Ο Κωστής Γεωργίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1956. Υπήρξε μαθητής του Δημήτρη Μυταρά και του Δημοσθένη Κοκκινίδη στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και του Peter de Francia στη Royal College of Fine Arts του Λονδίνου.

Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 90 ατομικές εκθέσεις σε πολύ σημαντικές γκαλερί και μουσεία σε όλο τον κόσμο (Μουσείο Abbeye de Neumunster-Λουξεμβούργο, 1η Μπιενάλε Θεσσαλονίκης, Kouros Gallery-Νέα Υόρκη, Νiederhauser Gallery-Λωζάνη, Alla Rogers Gallery – Oυάσινγκτον, Barbara Von Stechow Gallery-Φρανκφούρτη, Τokyo Art Expo 92 κλπ.), ενώ έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 300 ομαδικές εκθέσεις (Μουσείο Γουλανδρή-Άνδρος, Hyogo Museum of Modern Art-Ιαπωνία, Art Texas 2001, Absolute Americana Museum-Φλώριντα κλπ.). Έργα του Κωστή Γεωργίου βρίσκονται σε μεγάλα μουσεία, ιδρύματα και τράπεζες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και άλλα έχουν δημοπρατηθεί στα Bonhams και τα Sotheby’s του Λονδίνου.

Tο 1993 βραβεύθηκε στην Τριενάλε της Οσάκα. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

“Μαγεύτηκε” από το Σουφλί η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη

editor

Δωρεάν rapid test για Covid -19 στην ΠΕ Ροδόπης

editor

Χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε ΚΤΙΡΙΑ από τις πλημμύρες της 11ης Ιουνίου 2022

editor
29/02/2024 3:05