17 Μαΐου, 2022
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Ξεσηκωμός στον Έβρο – Την Δευτέρα η τηλεδιάσκεψη για το ΚΥΤ Φυλακίου

Έντονες αντιδράσεις έχουν δημιουργηθεί με την πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Mετανάστευσης και Ασύλου να επεκτείνει το υφιστάμενο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών στον οικισμό Φυλάκιο του Β. Εβρου, αυξάνοτας τις δυνάμεις του, ενώ κανένας δεν είχε αναφερθεί στην μελλοντική επέκτασή του.

Υπάρχει ένα οξύμωρο σχήμα σε όλη την κατάσταση, διότι κατασκευάζεται ο φράχτης και έτσι δυναμώνει η δυναμική του Έβρου, ενώ από την άλλη ετοιμάζεται να γίνει επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021 τηλεδιάσκεψη μετά από πρόταση του Δημάρχου της Ορεστιάδας κ.Βασίλη Μαυρίδη, με σκοπό να συζητηθεί το θέμα και ενημερωθούν όλοι οι αρμόδιοι, διότι δεν ενημερώθηκε επίσημα κανένας από τους φορείς του Έβρου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης δημόσιας Υγείας κ.Κώστας Βενετίδης μάλοστα στο δελτίο ειδήσεων του star Βορείου Ελλάδος ανέφερε πως “Στην ιστοσελίδα της διαύγειας μέχρι και σχολείο αναφέρει η ανακοίνωση της, γεγονός που μας οδηγεί να υποθέσουμε ότι σκοπεύει η κυβέρνηση να δημιουργήσει ένα χωριό για τους μετανάστες”.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

To Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης συζήτησε για τα μέτρα που πρόκειται να ψηφιστούν

editor

Εκτακτη ανακοίνωση του Δήμου Αλεξανδρούπολης για την κακοκαιρία

admin

Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών με 920 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

editor
17/05/2022 17:14