19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Ροδόπη: Μπήκε σε έκτακτη καραντίνα ο οικισμός της Στροφής του Δήμου Αρριανών

Από εχτές και μέχρι τις 10/01 ο οικισμός της Στροφής του Δήμου Αρριανών βρίσκεται σε τοπικό lockdown λόγω του υψηλού ιικού φορτίου που εντοπίστηκε στον οικισμό, μετά από διενέργεια δειγματοληψιών που πραγματοποιήθηκε από ανθρώπους του ΕΟΔΥ.

Μετά από τα 25 θετικά δείγματα σε σύνολο 102 ελέγχων, τέθηκε η περιοχή σε τοπική καραντίνα.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Κώστας Χουβαρδάς με ανάρτηση του έκανε γνωστό ότι έξω από το χωρίο υπήρξε σύσκεψη φορέων σήμερα το πρωί, προκειμένου να γίνει ενημέρωση και να υπάρξει περαιτέρω οργάνωση.

Συγκεκριμένα ο κ. Χουβαρδάς αναφέρει ότι “σε συνέχεια των Πρόσθετων περιοριστικών μέτρων στη Τοπική Κοινότητα Στροφής του Δήμου Αρριαννών της ΠΕ Ροδόπης εξαιτίας των δεδομένων των test και της ιχνηλάτησης για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Με εντολή του Περιφερειάρχη η Δνση Πολιτικής Προστασίας και ο Περιφερειακός Συντονιστής Π. Φωτακίδης βρέθηκαν απο την πρώτη στιγμή στην είσοδο της Τοπικής κοινότητας Στροφή για τον συντονισμό των ενεργειών της επιτήρησης και της μέριμνας για τους κατοικους της περιοχής. Πραγματοποιήθηκε mini-σύσκεψη παρουσία του Δημάρχου Αμέτ Ριτβάν, του Αστυνομικού Δντη Ροδόπης Μιχαλη Σεβδυνίδη, του Αστυνομικού Υποδιευθυντή Κώστα Σουλιώτη, του προέδρου της κοινότητας καθως και δημοτικού συμβούλου της κοινότητας. Στο τέλος της συσκεψης πραγματοποιήθηκε και επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Παπαγεωργίου για ενημέρωση και επίλυση θεμάτων που τέθηκαν κατα την διάρκεια της σύσκεψης”.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Διδυμότειχο: Διευρυμένο δημοτικό συμβούλιο απόψε, με θέμα τη Νοσηλευτική Σχολή

editor

Αστυνομικό Δελτίο της 13ης Ιουλίου 2023

editor

Το «ξεχωριστό» μήνυμα του Μητσοτάκη στην Έλενα Σώκου

admin
19/04/2024 3:54