Κοινωνία Τοπικά Νέα

Το λειτουργικό πρόγραμμα από την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης για την Πρωτοχρονιά

Η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως ενημερώνει τους ευσεβείς χριστιανούς ότι κατά την Πρωτοχρονιά το λειτουργικό πρόγραμμα των Ιερών Ναών διαμορφώνεται ως εξής:

Το απόγευμα της Πέμπτης 31 Δεκεμβρίου στους μεγάλους Ιερούς Ναούς της Αλεξανδρουπόλεως θα τελεσθούν κεκλεισμένων των θυρών ο Εσπερινός και ο Όρθρος της Πρωτοχρονιάς.

Ανήμερα την Πρωτοχρονιά θα τελεσθούν με ανοιχτές θύρες:
• Στις ενορίες του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου, Αγίου Ελευθερίου, Αγίας Κυριακής, Μεταμορφώσεως Σωτήρος, Αγίου Νεκταρίου & Αγίου Βασιλείου, δυο (2) Λειτουργίες ως εξής:
Α) 7.30’-9.00’, και Β) 9.30’-10.30’.
• Στις υπόλοιπες ενορίες θα τελεσθεί κανόνικα ο Όρθρος και η Πρωτοχρονιάτικη Θεία Λειτουργία από 7.30’-10.00’.

Τα παρεκκλήσια της Αγίας Αικατερίνης και Αγίου Ιωάννου Ρώσσου (Στρατόπεδο Ζήση), δεν θα λειτουργήσουν την Πρωτοχρονιά, λόγω μικρής χωρητικότητας του ναού.

Όπως και τα Χριστούγεννα, “παρακαλούμε τους ευσεβείς χριστιανούς να προσέλθουν με ευλάβεια και προσοχή στους Ιερούς Ναούς κατά την Πρωτοχρονιά τηρώντας αυστηρά τα υγειονομικά μέτρα (υποχρεωτική χρήση μάσκας εντός του Ιερού Ναού και τήρηση αποστάσεων 2 μέτρων) που έχει ορίσει το Υπουργείο Υγείας και υπακούοντας στις οδηγίες του προσωπικού του Ιερού Ναού που θα επιτηρούν την τάξη και την τήρηση των μέτρων και του επιτρεπόμενου αριθμού των εισερχομένων σε αυτόν”, αναφέρει η ανακοίνωση της Μητρόπολης.

Παράλληλα, η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης μας προσκαλεί  στην επίσημη Δοξολογία και στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας προς τιμήν των Αρχών, Φορέων και των απλών πολιτών της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης.
Η Δοξολογία και η κοπή της πίτας θα τελεσθούν την Πρωτοχρονιά στις 12.00′ το μεσημέρι στον Μητροπολιτκό Ναό του Αγίου Νικολάου τηρουμένων των μέτρων ασφαλείας που προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Η τελετή θα μεταδοθεί από τους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, ώστε να μπορέσουμε να προσευχηθούμε στον Κύριό μας να μας απαλλάξει τὴν νέα χρονια από  την πανδημία του κορωνοϊου και να ευχηθούμε στους δοκιμαζομένους συμπολίτες μας, καθὼς δεν θα πραγματοποιηθούν ανάλογες εκδηλώσεις.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Ορεστιάδα: Συνελήφθη 36χρονος για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

admin

Κορωνοϊός: Μέτρα ατομικής και ομαδικής προστασίας κατά την λειτουργία των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών

admin

Πώς το Σουφλί ενέπνευσε τον οίκο Dior – Ενδεχόμενο μόνιμης συνεργασίας με τοπικό υφαντουργείο (video)

editor