Κοινωνία

Τα Κέντρα Αισθητικής συνεχίζουν να είναι κλειστά – Οι αισθητικοί είναι επάγγελμα υγείας & πρόνοιας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Συνεχίζουν να εφαρμόζονται τα αυστηρά μέτρα στα Κέντρα Αισθητικής σε όλη την χώρα, με τους επαγγελματίες του κλάδου να είναι αγανακτισμένοι και δίχως να γνωρίζουν πότε θα πάρουν το “πράσινο φως” για το άνοιγμα!

Στις 15 Δεκεμβρίου 2020 είχαν ξεκινήσει να επαναλειτουργούν οι υπηρεσίες μανικιούρ-πεντικιούρ και οι υπηρεσίες ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών με αυστηρά μέτρα, παρόλα αυτά τα Κέντρα Αισθητικής είναι τα μοναδικά επαγγέλματα υγείας και πρόνοιας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που είναι ακόμη και αυτή την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, κλειστά!

Ολα τα επαγγέλματα υγείας δεν είχανε κλείσει από την πρώτη κιόλας καραντίνα ενώ το επάγγελμα του αισθητικoύ παραμένει στο περιθώριο.

Μέσα σε αυτή την κατάσταση που επικρατεί μέχρι και σήμερα το επάγγελμα του αισθητικού είναι πολύ σημαντικό τόσο στην ψυχολογική όσο και στην σωματική υγεία των ανθρώπων.

Τελικά τί είναι ο Αισθητικός αλλά και πόσο σημαντικός είναι:

Ο Αισθητικός ασχολείται με την πρόληψη και την αποκατάσταση δερματικών ατελειών και την συμπτωματική αποκατάσταση ενδοκρινολογικών προβλημάτων (φυσικά μετά τη θεραπευτική αντιμετώπιση της αντίστοιχης ιατρικής ειδικότητας). Σε κάθε περίπτωση, οι τεχνικές του αισθητικού έχουν σκοπό τη βελτίωση της εξωτερική εμφάνισης του προσώπου και του σώματος του ανθρώπου και κατ’ επέκταση την ενίσχυση της ψυχικής του ισορροπίας.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Στην Πορτογαλία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης θα βρεθεί ο Εβρίτης Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης!

editor

Ξεκινάει εκ νέου η καταγραφή των ζημιών από τις πλημμύρες στους δήμους Αλεξανδρούπολης & Σουφλίου

editor

“Στο πόδι” όλος ο Έβρος για το ΚΥΤ Φυλακίου!(video)

editor