20 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κόσμος

Πέθανε ο σπουδαίος Γάλλος σχεδιαστής Πιερ Καρντέν

Ο θρυλικός Γάλλος σχεδιαστής και μόδιστρος Πιερ Καρντέν, ένας οραματιστής στιλίστας και πρωτοπόρος του πρετ-α-πορτέ, πέθανε σήμερα σε ηλικία 98 ετών, ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Γιος Ιταλών μεταναστών, που εξελίχθηκε σε επιχειρηματία διεθνούς φήμης, πέθανε το πρωί στο αμερικανικό νοσοκομείο του Νεϊγί.

Ο σχεδιαστής Πιερ Καρντέν, που ανέτρεψε τα στιλ της μόδας στις δεκαετίες του 1960 και 1970 με τις φουτουριστικές του εμφανίσεις, πέθανε σε ηλικία 98 ετών, ανακοίνωσε στο Twitter η Ακαδημία Καλών Τεχνών της Γαλλίας.

Ξεκίνησε την καριέρα του νωρίς. Σε ηλικία 14 ετών δούλεψε ως μαθητευόμενος, μαθαίνοντας τα βασικά του σχεδιασμού μόδας και της κατασκευής. Το 1939, έφυγε από το σπίτι για να εργαστεί για έναν ράφτη στο Vichy , όπου άρχισε να κάνει κοστούμια για γυναίκες. Κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου , εργάστηκε στον Ερυθρό Σταυρό , ξεκινώντας ανθρωπιστικά συμφέροντα που συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Μετακόμισε στο Παρίσι το 1945. Εκεί, σπούδασε αρχιτεκτονική και συνεργάστηκε με τον οίκο μόδας του Paquin μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Συνεργάστηκε με την Έλσα Σιαπαρέλι έως ότου έγινε επικεφαλής του ατελιέ του Christian Dior το 1947.

Πηγή: naftemporiki.gr

Related posts

Ε. Ιμάμογλου: “Προκλητικός ο Ρ.Τ.Ερντογάν” – Κατηγορεί τη Δύση για ανάμειξη στις υποθέσεις της χώρας του

editor

Ουκρανικό ναυτικό drone έπληξε ρωσικό τάνκερ στη Μαύρη Θάλασσα

editor

Σκόπια: Κρίσιμες προεδρικές εκλογές σήμερα στη «σκιά» της Συμφωνίας των Πρεσπών

admin
20/04/2024 1:58