24 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Υπόθεση κατασκοπείας: Ζορίζονται οι Τούρκοι και διαμαρτύρονται για την σύλληψη του Γραμματέα τουρκικού Προξενείου Ρόδου

Έλυσαν την… εκκωφαντική σιωπή τους τόσες ημέρες οι Τούρκοι για την υπόθεση κατασκοπείας σε Ρόδο και Καστελόριζο με πρωταγωνιστές δυο Έλληνες μουσουλμάνους από χωριά του νομού Ροδόπης.

Δείχνοντας ότι… ζορίζονται από τις εξελίξεις, διαμαρτύρονται για την σύλληψη του 35χρονου Γραμματέα του τουρκικού Προξενείου της Ρόδου, με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών τους. Συγκεκριμένα προχώρησαν στην καταδίκη της σύλληψης του Σεμπαχατίν Μπαϊράμ, του γραμματέα του τουρκικού γενικού προξενείου στη Ρόδο για την υπόθεση της κατασκοπείας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί την Ελλάδα πως παραβίασε τις διατάξεις της Σύμβασης της Βιέννης για τις Προξενικές Σχέσεις, καθώς και το δικαίωμα στην ελευθερία και την ασφάλεια και το δικαίωμα σεβασμού της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

«Καταδικάζουμε τη σύλληψη του Σεμπαχατίν Μπαϊράμ, του γραμματέα του τουρκικού γενικού προξενείου στη Ρόδο, στο πλαίσιο έρευνας που διενήργησαν οι ελληνικές αρχές για ισχυρισμούς κατασκοπείας σχετικά με τη λήψη φωτογραφιών σκαφών.

Κατά τη διαδικασία που οδήγησε στη σύλληψη του προσωπικού μας, ο οποίος είναι Έλληνας πολίτης, η Ελλάδα έχει παραβιάσει τις διατάξεις της Σύμβασης της Βιέννης για τις Προξενικές Σχέσεις, καθώς και το δικαίωμα στην ελευθερία και την ασφάλεια και το δικαίωμα σεβασμού της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Ανησυχούμε επίσης από τις δημοσιεύσεις των ελληνικών μέσων ενημέρωσης σχετικά με το περιστατικό, καθώς παραβιάζουν το τεκμήριο αθωότητας και στοχεύουν το προσωπικό μας και την οικογένειά του, καθώς και τις αποστολές μας στην Ελλάδα και τους υπαλλήλους τους.

Έγιναν τα απαραίτητα διαβήματα στις ελληνικές αρχές σχετικά με την έρευνα, η οποία πιστεύεται ότι δημιουργήθηκε από ορισμένους κύκλους που επιθυμούν να αυξήσουν τις εντάσεις στις σχέσεις με την Τουρκία. Θα λάβουμε μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων του προσωπικού μας».

Πηγή: Evros-news.gr

Related posts

245 τρίτεκνες οικογένειες επιδοτεί η Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής

editor

Ξεκινά η καταβολή του επιδόματος τριτέκνων από την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης

editor

Ανταγωνιστικά οφέλη στον επαγγελματία με θεαματικά αποτελέσματα

admin
24/04/2024 11:36