28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Αγροτικός & Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης: Μισό και σε διπλάσια τιμή το έργο υπόγειου αρδευτικού Πέπλου-Κήπων

-Αυτό έγινε με την βοήθεια, συγκατάθεση, παρότρυνση δύο, τριών γνωστών, τοπικών, πολιτικών κερδοσκόπων

Ανακοίνωση με την οποία παίρνει θέση για το θέμα της παράδοσης του υπογειοποιημένου αρδευτικού δικτύου Πέπλου-Κήπων που κατασκευάστηκε ως αντισταθμιστικά οφέλη από την εταιρεία του αγωγού ΤΑΡ, εξέδωσε ο Αγροτικός & Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης.

Σε αυτήν επισημαίνεται ότι το έργο είναι το μισό από αυτό που είχε αρχικά αποφασιστεί (1.600 μέρα αντί 3.155) και κόστισε διπλάσια (1.150.000 ευρώ αντί 650.000) και αυτό η εταιρεία το κατάφερε με την βοήθεια, συγκατάθεση, παρότρυνση δύο, τριών γνωστών, τοπικών, πολιτικών κερδοσκόπων (ποιους να εννοούν άραγε, μήπως γνωρίζει να μας πει ο τέως Αντιδήμαρχος Φερών και Πρωτογενούς Τομέα Νίκος Γκότσης;). Η ανακοίνωση των ανθρώπων του συλλόγου, οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα το συγκεκριμένο θέμα που τους αφορά άλλωστε και άμεσα, αναφέρει:

“Η θέση και άποψη μας για το έργο κατασκευής του υπογείου αρδευτικού δικτύου Πέπλου -Κήπων ήταν από την αρχή σαφής και ξεκάθαρη .
Επιθυμία όλων μας ήταν να γίνει ένα ολοκληρωμένο έργο που να αναβαθμίζει την οικονομική και κοινωνική ζωή των ανθρώπων της περιοχής .
Δυστυχώς όμως παρά τις αντιδράσεις μας εκτελέστηκε ένα σωστό στα μέτρα που υλοποιήθηκε, αλλά ημιτελές και υπερτιμολογημένο έργο.
Αυτό βέβαια έγινε με την βοήθεια συγκατάθεση και παρότρυνση δυο, τριών γνωστών τοπικών πολιτικών κερδοσκόπων, που ουσιαστικά αντί να εκπροσωπήσουν τα συμφέροντα της περιοχής γίνανε οι καλύτεροι εκπρόσωποι μια πολυεθνικής εταιρίας .
Η υλοποίησης του έργου περιλαμβάνει 1600 μέτρα ( κόπηκαν 1555 και οι δυο αντλίες ) και το κόστος του έργου έφτασε στο 1.150.000 δηλαδή 650.000 χιλιάδες επάνω από την αρχική μελέτη.
Δηλαδή για όσους δεν το κατανοούν, το κόστος της κατασκευής το φτάσανε στα 718 ευρώ το μέτρο.

Και αφού ο ΤΑΠ επικαλείται την άριστη συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, θα τους θυμίσουμε ότι το αρχικό κόστος αντικατάστασης του υπόγειου αρδευτικού είχε υπολογιστή βάση μελέτης του Δήμου Αλεξανδρούπολης 500.000 ευρώ, όπως και ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο και αφορούσε 3.155 μέτρα και συμπεριελάμβανε δυο αντλίες υψηλής πίεσης .
Εντέλει ο ΤΑΠ κοστολόγησε το έργο ,ο ΤΑΠ πήρε τις προσφορές από τις εταιρίες, ο ΤΑΠ πήρε και την έκπτωση του έργου .
Αλλάζοντας μόνον τα 1600 μέτρα που είναι το μπροστινό μέρος ενός προβληματικού δικτύου μεταφέρανε την πίεση και εντέλει το πρόβλημα στα υπόλοιπα 1555 μέτρα που είναι εξίσου προβληματικά .
Δυστυχώς τότε τα λέγαμε αλλά δεν μας άκουγε κανένας το έργο όντως μετρήθηκε αλλά μας βγήκε λειψό .
Η πραγματικότητα είναι ότι εδώ και 1 χρόνο ψάχνουμε ξανά για καινούργια χρηματοδότηση μελέτης, κατασκευής και αντικατάστασης των υπολοίπων 1555 μέτρων και του αυτοματισμού !
Παρά ταύτα κάποιοι θέλουν να είμαστε υποχρεωμένοι να σκύψουμε το κεφάλι να πούμε και ευχαριστώ”.

Πηγή: Evros-news.gr

Related posts

Μια διαφορετική ιστορία για την υπόθεση των 5 συνοριοφυλάκων στον Έβρο

editor

Ξεκινά η καταβολή του επιδόματος τριτέκνων από την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης

editor

Έπεσαν οι υπογραφές για τις ενισχύσεις βάμβακος και σιτηρών Έβρου

editor
28/03/2024 13:14