19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κόσμος

Επικοινωνία Ερντογάν – Μέρκελ για διμερείς σχέσεις και τη «νέα εποχή» ΕΕ-Τουρκίας

Τη «νέα εποχή» στις σχέσεις μεταξύ Βρυξελλών και Άγκυρας συζήτησαν, μέσω τηλεδιάσκεψης, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης θέματα διμερών σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Γερμανίας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Πέμπτη, η Ευρωπαϊκή Ένωση διέθεσε το σύνολο της βοήθειας – ύψους 6 δισ. ευρώ – που είχε υποσχεθεί στην Τουρκία το 2016 σε αντάλλαγμα της υποδοχής των προσφύγων, κυρίως από την εμπόλεμη Συρία, σε μία κίνηση κλειδί για την συμφωνία η οποία υπεγράφη ανάμεσα στις Βρυξέλλες και την Άγκυρα για το προσφυγικό ζήτημα.

Βάσει της συμφωνίας αυτής, η Τουρκία δέχθηκε την επιστροφή στο έδαφός της όλων των μεταναστών που φθάνουν στα ελληνικά νησιά, περιλαμβανομένων και των Σύρων αιτούντων άσυλο.

Σε αντάλλαγμα, 6 δισ. ευρώ επρόκειτο να καταβληθούν από την Ε.Ε. στην Τουρκία για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των 3,6 εκατομμυρίων προσφύγων που φιλοξενούνται επί τουρκικού εδάφους.

Πηγή: CNN Greece

Related posts

New York Times: Φιλοουκρανική οργάνωση πραγματοποίησε την επίθεση στους αγωγούς Nord Stream εκτιμούν οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών

editor

«Συντρίμμια παντού» μετά από νέα αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας

editor

Μαίνονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά τις ελπίδες για εκεχειρία

editor
19/04/2024 14:27