Πολιτική ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

”Στοχοποιούν” το Καστελόριζο οι Τούρκοι: ”Πάρτε τον στρατό σας”

Νέες τουρκικές απαιτήσεις
Συνεχίζει το σχέδιο στοχοποίησης της παρουσίας ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στα νησιά μας στο Αιγαίο η Άγκυρα. Η επίκληση της συνθήκης του Παρισιού του 1947 έχει γίνει “καραμέλα” στον τουρκικό τύπο κατηγορώντας ταυτόχρονα την  Ελλάδα ότι δεν διαθέτει μόνο στρατό στα νησιά αυτά, αλλά υλοποιεί και στρατιωτικές ασκήσεις.

Έτσι σήμερα, οι Τούρκοι ζητάνε αποστρατικοποίηση στο Καστελόριζο. Βέβαια δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο. Το θέμα είναι όμως ότι οι Τούρκοι μεθοδικά βάζουν στο ”κάδρο” το νησί.

Όλα αυτά βέβαια εντάσσονται σε ένα γενικότερο σχέδιο στοχοποίησης των Δωδεκανήσων. Μην ξεχνάμε πάντως, πως εδώ και μερικά χρόνια συστηματικά η Άγκυρα έχει αναβαθμίσει την ναυτική βάση του Ακσάζ, αλλά και του πολεμικού αεροδρομίου του Ντάλαμαν κατασκευάζοντας 16 ειδικά υπόστεγα για τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

Εξάλλου δεν είναι τυχαία και η υπόθεση με το κατασκοπευτικό ”θρίλερ”.

Με βάση τα όσα αποκάλυψε στις ελληνικές αρχές ο 54χρονος μάγειρας, ο ίδιος στρατολογήθηκε από τον γραμματέα του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο Σαμπαχατίν Μπαϊράμ, με την υποχρέωση να του παρέχει πληροφορίες γύρω από την κατανομή και τη δράση των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Σύμπλεγμα της Μεγίστης, όπως π.χ το ποτέ αλλάζει η φρουρά στο Καστελόριζο, τον αριθμό των ανδρών στο νησί, στοιχεία ταυτότητας μελών αλλά και διοικητών της ελληνικής φρουράς και άλλα.

Ταυτόχρονα πάντως, διεθνή ΜΜΕ, αναφέρουν εκτενώς την αύξηση των αμυντικών δαπανών της χώρας.

Κάνουν ιδιαίτερο αφιέρωμα στην απόκτηση των Rafale, στην αναβάθμιση των F-16 και στην απόκτηση νέω φρεγατών, έχοντας ως τίτλο, ”Η Ελλάδα προετοιμάζεται για πόλεμο.”

Πηγή: Πενταπόσταγμα

Related posts

Σαμοθράκη: Στηρίζει Γαλατούμο ο Χανός

admin

Σαμοθράκη: Οι πανηγυρισμοί στο εκλογικό κέντρο του Νίκου Γαλατούμου (ΒΙΝΤΕΟ)

admin

Μήνυμα του Περιφερειάρχη ΑΜΘ για την επέτειο της 25 ης Μαρτίου από τις Καστανιές Έβρου

admin