Κόσμος

Γερμανικό εμπάργκο στην Τουρκία – «Πάγωσε» η παραγωγή των αρμάτων μάχης Altay

Μετά τις αμερικανικές κυρώσεις, η αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας έχει να αντιμετωπίσει και την Γερμανία, η οποία αποφάσισε να προχωρήσει σε εμπάργκο όπλων μετά την τουρκική επέμβαση στη Συρία, έχει παγώσει τη γραμή παραγωγής του εθνικού άρματος μάχης Altay.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, το «χειρόφρενο» σε ένα από τα μεγάλα project της κραταιάς SSB (τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας) προκάλεσε ένταση στην τουρκική εθνοσυνέλευση με τον επικεφαλής της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, να εξαπολύει πυρά κατά της κυβέρνησης Ερντογάν. «Η σύμβαση έλεγε πως το πρώτο άρμα μάχης ALTAY θα είναι ετοιμοπαράδοτο εντός 18  μηνών από την υπογραφή της σύμβασης. Που είναι το άρμα μάχης; Τουλάχιστον ας μας φέρουν ένα παιχνίδι ως άρμα μάχης να το βλέπουμε», σημείωσε ο Κιλιτσντάρογλου.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση επιρρίπτει τις ευθύνες στη Γερμανία κατηγορώντας την ότι σταματάει την εξαγωγή των κινητήρων στην Άγκυρα. «Η Γερμανία την περίοδο αυτή δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα και για το λόγο αυτό η παράδοση καθυστερεί. Όμως με τις δικές μας δυνατότητες ένα πρωτότυπο έχει παρουσιαστεί», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Μεχμέτ Ακσμπάσογλου.

Την ίδια ώρα, με εκτενές δημοσίευμα για το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας κυκλοφορεί σήμερα η τουρκική εφημερίδα Hurriyet σημειώνοντας στο πρωτοσέλιδό της ότι «η Ελλάδα ρίχνει χρήμα στους εξοπλισμούς». Αναλυτικά, αναφέρει ότι η χώρα μας πενταπλασιάζει τις αγορές όπλων αυξάνοντας τον αμυντικό προϋπολογισμό και εστιάζοντας στη προμήθεια των 18 μαχητικών Rafale από τη Γαλλία, ύψους 2,5 δισ. ευρώ.

Πηγή: insider.gr

Related posts

Τουρκία: Σε τζαμί μετατρέπεται και η Μονή της Χώρας

editor

Τσαβούσογλου: Η Αγία Σοφία κατακτήθηκε και ανήκει στην Τουρκία

editor

Γαλλικές φρεγάτες σε Ελλάδα και Κύπρο

admin