20 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

3ο ΓΕΛ. Αλεξανδρούπολης: Σχολείο επιτυχιών… με αέρα ευρωπαϊκό!

Μπορεί οι συνθήκες που βιώνουμε να είναι δύσκολες και δυσάρεστες για όλους μας, όμως το 3ο Γελ Αλεξανδρούπολης έχει πολλούς λόγους να χαίρεται και να αισθάνεται περήφανο για τις επιτυχίες του.

Η αρχή έγινε τον Σεπτέμβρη, όταν μαθητές κατάφεραν να εισαχθούν σε πανεπιστημιακές σχολές, και μάλιστα υψηλόβαθμες, όπως ο 1ος στο Οικονομικό τμήμα της ΣΑΣΣ, 5 φοιτητές στην Ιατρική, 2 στο τμήμα της Μοριακής Βιολογίας, 4 στη Νομική και πολλοί άλλοι σε σχολές του Πολυτεχνείου, Στρατιωτικές και σωμάτων Ασφαλείας, Διερμηνέων κτλ., ανάλογα με τα ενδιαφεροντα και τις προτιμήσεις τους.

“Εγκάρδια τους συγχαίρουμε και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις σπουδές και στην πορεία της ακαδημαϊκής τους ζωής. Και επειδή , όπως έλεγε και ο ιστορικός Πλούταρχος “το μυαλό δεν είναι δοχείο που πρέπει να γεμίζει, αλλά μια φωτιά που πρέπει ν ανάψει” και ο ρόλος της εκπαίδευσης οφείλει να είναι αυτός, για άλλη μια χρονιά το 3ο ΓΕΛ διεκδίκησε και κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο “Financial Literacy, Path to conscious consumerism”.” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση του 3ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να καταρτιστούν σε ζητήματα οικονομικoύ προγραμματισμού που συνδέονται ταυτόχρονα με την αειφορία και την προστασία του περιβάλλοντος.

Οι χώρες-εταίροι είναι η Λιθουανία, η Ρουμανία, η Πορτογαλία και η Σλοβακία. Παράλληλα, συνεχίζεται και παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο το ευρωπαϊκό πρόγραμμα της προηγούμενης σχολικής χρονιάς “Self awareness:embrace yourself, embrace the world”, που προσανατολίζει, πλέον, τις δράσεις του στην αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19.

Η ομάδα των μαθητών που συμμετέχουν στα δυο προγράμματα συναντάται σε ώρες εκτός σχολικού προγράμματος και υπο τις παρούσες συνθήκες διαδικτυακά. Ήδη στο νέο πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως τις 23 Οκτωβρίου 2020 η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση μαθητών και καθηγητών από όλες τις συμμετέχουσες χώρες με μεγάλη επιτυχία.

“Ελπίζουμε να βελτιωθούν οι υγειονομικές συνθήκες στη χώρα μας, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, ώστε να έχουμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε και να πραγματοποιήσουμε δια ζώσης τις επόμενες συναντήσεις μας.” καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Εγκαίνια του νέου χώρου στέγασης της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Έβρου

editor

Δήμος Αλεξανδρούπολης:Εξασφάλισε έναν ασφαλή χώρο προσωρινής φιλοξενίας ατόμων που υφίστανται ενδοοικογενειακή βία

admin

Οι γάτες και τα …γατάκια

editor
20/04/2024 2:21