29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Υγεία

Η σαλάτα που “ανεβάζει” τη libido

Αν θέλετε να τονώσετε την ερωτική σας ζωή, οι σωστές διατροφικές επιλογές μπορεί να σας βοηθήσουν. “Έρευνες μας δίνουν όλο και περισσότερα στοιχεία για το πώς κάποιες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά στις τροφές μπορούν να ενισχύσουν τη σεξουαλική λειτουργία και την ερωτική εμπειρία του ζευγαριού” επισημαίνει η Jennifer R. Berman, MD, διευθύντρια του κέντρου Berman Women’s Wellness Center στην Καλιφόρνια.

Οι τροφές που υπόσχονται καλύτερο σεξ
Ρόκα
Η πικάντικη ρόκα είναι γνωστή από τον πρώτο αιώνα μ.Χ. για τη συμβολή της στην ερωτική διάθεση. Σήμερα, ερευνητές αποκαλύπτουν πως τα ιχνοστοιχεία και τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται σε αφθονία σε αυτό το σαλατικό είναι ζωτικής σημασίας για τη σεξουαλική υγεία ενώ, επιπλέον, εμποδίζουν την απορρόφηση ορισμένων περιβαλλοντικών ρύπων που πιστεύεται πως επηρεάζουν αρνητικά την ερωτική διάθεση.

Αβοκάντο
Οι Αζτέκοι αναφέρονταν στα αβοκάντο ως όρχεις, εξαιτίας του σχήματός τους, και τα θεωρούσαν αφροδισιακές τροφές. Σήμερα τα πειστήρια είναι πιο επιστημονικά: Η μεγάλη περιεκτικότητα των αβοκάντο σε ακόρεστα λιπαρά οξέα σημαίνει πως είναι μια καλή τροφή για την καρδιά και τις αρτηρίες. Και οτιδήποτε κρατά υγιή την καρδιά και ευνοεί την καλή κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα αυξάνει την ερωτική διάθεση και την επίδοση στο κρεβάτι.

Αμύγδαλα
Τα αμύγδαλα έχουν τη φήμη ότι αυξάνουν το πάθος, έχουν διεγερτική δράση και συμβάλουν στη γονιμότητα. Όπως και τα σπαράγγια, τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά αλλά και σε αρκετά ιχνοστοιχεία που είναι σημαντικά για τη σεξουαλική υγεία, όπως ψευδάργυρο, σελήνιο και βιταμίνη Ε. Ο ψευδάργυρος ιδιαίτερα ενισχύει τη libido και την ερωτική επιθυμία, επισημαίνει η ειδικός.

Πηγή: Capital.gr

Related posts

Παθαίνω έμφραγμα.. ή μήπως όχι; Η επιστημονική συνεργάτης Ήρα Σαρακινού εξηγεί

admin

Λεύκανση δοντιών! Με μία συνεδρία έχετε άμεσο αποτέλεσμα!

admin

12 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τις όψεις πορσελάνης

admin
29/03/2024 13:02