28 Ιανουαρίου, 2022
Περιβάλλον Τοπικά Νέα

Σουφλί: Ρίχνουν στους κάδους απορριμμάτων στάχτες από θερμαντικά σώματα

Ο χειμώνας έχει έρθει και οι σόμπες και τα διάφορα θερμαντικά σώματα λειτουργούν στο έπακρο. Στο πλαίσιο αυτό, κάποιοι πολίτες του Δήμου Σουφλίου, ρίχνουν χωρίς να σκέφτονται πρώτα, τις στάχτες χωρίς τα απαραίτητα μέτρα, στους κάδους απορριμμάτων.

Ακολουθεί ανακοίνωση του Δήμου Σουφλίου:

Ο Δήμος Σουφλίου ενημερώνει ότι παρατηρείται το φαινόμενο, ειδικά την χειμερινή περίοδο, στους κάδους απορριμμάτων, να εναποτίθεται η στάχτη, που προέρχεται από την καύση διαφόρων θερμαντικών μέσων, χωρίς προηγουμένως να τοποθετείται σε προστατευτικές σακούλες ή οποιεσδήποτε άλλες προστατευτικές συσκευασίες.

Μετά από σχετική ενημέρωση των συνεργείων καθαριότητας του Δήμου μας, αλλά και παραπόνων από πολλούς συμπολίτες μας, με τη συνέχιση του φαινομένου αυτού, υπάρχει κίνδυνος της επιβάρυνσης της δημόσιας υγείας, αλλά και της υγείας του προσωπικού καθαριότητας, δημιουργώντας ένα ανθυγιεινό και αντιαισθητικό περιβάλλον.

Ταυτόχρονα, έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο, της εναπόθεσης της στάχτης χωρίς προηγουμένως να έχει σβήσει η καύσιμη ύλη, με κίνδυνο να πάρει οποιοδήποτε εύφλεκτο υλικό προϋπάρχει στους κάδους φωτιά.

Επειδή είναι ένα κύριο θέμα δημόσιας υγείας, οφείλουμε όλοι, πρώτα να σεβαστούμε τα συνεργεία και τους υπαλλήλους καθαριότητας που φροντίζουν για όλους εμάς και δεύτερον να σεβαστούμε εμάς και τους γείτονές μας.

Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι μας, πως η εξάλειψη του φαινομένου αυτού, είναι αναγκαία και προς αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε να προσπαθήσουμε.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Σχεδόν τέλος στα πήγαινε έλα των Ελλήνων στην Τουρκία

editor

Λιμεναρχείο Αλεξ/πολης: Νέα αίθουσα για τη διεξαγωγή εξετάσεων υποψηφίων χειριστών ταχύπλοων σκαφών

editor

Αποσύρονται τα παροπλισμένα οχήματα του Π.Γ.Ν.Α μετά από 20 χρόνια

admin