20 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

To Εμπορικό Επιμελητήριο Έβρου χαρακτηρίζει ως “ανορθόδοξη” την μέθοδο click away

Με βάση τα νέα μέτρα που εφαρμόζονται για την περίοδο των εορτών, η μέθοδος click away είναι η μόνη διέξοδος προς το παρών, για τα καταστήματα του λιανεμπορίου. Το Εμπορικό Επιμελητήριο Έβρου σε ανακοίνωσή του αναφέρει την ένσταση του ως προς την μη λειτουργική διαδικασία του click away.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Η έναρξη της εφαρμογής της μεθόδου “click away” στη λειτουργία της αγοράς είναι πλέον γεγονός. Το Επιμελητήριο Έβρου συντασσόμενο με τις θέσεις των Εμπορικών Συλλόγων του νομού μας, αλλά και άλλων φορέων της αγοράς, θεωρεί ότι η συγκεκριμένη μέθοδος δεν είναι λειτουργική, δεν μπορεί να αντικαταστήσει την κανονική λειτουργία της αγοράς και φυσικά δεν θα αποφέρει στους εμπόρους -και δη τους μικρούς και μικρομεσαίους- τις προσδοκώμενες οικονομικές απολαβές (οι οποίες θα κινούνταν σε υψηλά επίπεδα λόγω και της εορταστικής περιόδου).

Επιπλέον, από τη συμμετοχή του Προέδρου στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος που έγινε με τηλεδιάσκεψη (Δευτέρα 14/12) και στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, προέκυψε η πληροφορία ότι η λειτουργία click away θα παραμείνει σε ισχύ τουλάχιστον έως τις 07/01/2021 καθώς η κυβέρνηση δεν προτίθεται να επιτρέψει το άνοιγμα των καταστημάτων (τουλάχιστον έως τότε) ώστε να μην δημιουργηθούν συνθήκες συγχρωτισμού.

Τούτων δοθέντων, το Επιμελητήριο Έβρου και προσωπικά ο Πρόεδρος του Χριστόδουλος Τοψίδης, καλούν τους καταναλωτές να ενισχύσουν την τοπική αγορά, έστω και μέσω αυτής της «ανορθόδοξης» μεθόδου με γνώμονα πάντα την ενίσχυση της τοπικής μας οικονομίας. Αρκεί να αναλογιστούμε όλοι την συνεισφορά των τοπικών επιχειρήσεων στην τοπική οικονομία, την απασχόληση, την προσφορά θέσεων εργασίας, την στήριξη που και αυτές παρείχαν στο παρελθόν στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών όπου δραστηριοποιούνται (χορηγίες, προσφορές, οικονομικές ενισχύσεις κα).

Το Επιμελητήριο Έβρου ως εκ του θεσμικού του ρόλου θα συνεχίσει να διεκδικεί ευνοϊκότερα μέτρα για την ενίσχυση των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων, ώστε στο τέλος της κρίσης να έχουν παραμείνει όλοι οι επαγγελματίες υγιείς και όλοι εργαζόμενοι στις θέσεις τους.

Ως πρώτη κίνηση, δηλώνουμε τη συμπαράταξή μας με το κοινό αίτημα όλων των Επιμελητηρίων που τέθηκε και υπόψη του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και αφορά την απόδοση ενισχύσεων σε πληττόμενες επιχειρήσεις από το Ταμείο Αλληλεγγύης. Φυσικά θα επανέλθουμε με περισσότερες προτάσεις που θα είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες της τοπικής μας οικονομίας.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Κατάληψη στο ΔΠΘ: Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ζητάει την εκκένωσή της από την Αστυνομία

editor

Προεκλογική εκδήλωση με νόημα: Πάνω από 2.000 ρούχα για το Ιμάτιο της Εκκλησίας!

admin

Ξάνθη: Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή από σταθμευμένο όχημα

editor
20/05/2024 22:38