25 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Μαθητές του 4ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης σε ρόλο δημοσιογράφου

Μέσα σε όλους τους περιορισμούς οι μαθητές μπορούν και ταξιδεύουν μέσω του διαδικτύου και κατακτούν τιμητικούς τίτλους, τόσο για τους ίδιους όσο και για τα σχολεία τους. Μια διαδικτυακή δράση του 4ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης από την οποία προέκυψαν θετικά πρότυπα εν μέσω καραντίνας.

Με μια διαδικτυακή δράση μέσω της πλατφόρμας webex που υλοποιήθηκε την Παρασκευή 11/12/20 στις 19:00 μ.μ. επιχειρήσαμε να συνδέσουμε το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα KA3 Erasmus+ Role Models, στο οποίο συμμετέχει το 4ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης για 3η χρονιά και το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα KA3 Erasmus+ Teachers for Europe, στο οποίο συμμετέχει η εκπαιδευτικός κ. Γκάγου Λεμονιά του ΓΕΛ Σουφλίου με την ιδιότητα της teacher for Europe, καθώς και η εκπαιδευτικός και διευθύντρια του 4ου γυμνασίου κ. Μιντσίδου Μαρία με την ιδιότητα της ambassador για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση του νομού Έβρου.

Μέλη της δημοσιογραφικής ομάδας του σχολείου μας και του προγράμματος Role Models πήραν συνέντευξη από τις μαθήτριες του ΓΕΛ Σουφλίου Μαρία Νικολία Μπουτάκη και Παναγιώτα Κοντογιάννη, οι οποίες επιλέχτηκαν πρόσφατα για να συμμετάσχουν σε προσομοίωση του Ευρωκοινοβουλίου, μια δράση του προγράμματος Teachers for Europe. Αυτή εξάλλου ήταν και η αφορμή για την ανάδειξη των δύο μαθητριών σε role models/θετικά πρότυπα του 4ου Γυμνασίου. Στη συνάντηση πήραν μέρος μαθητές/μαθήτριες του 4ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΚΑ3 Erasmus+ Role Models, καθώς και μέλη της δημοσιογραφικής ομάδας του σχολείου.

Οι σχολικές μονάδες μπορεί να βρίσκονται σε αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας τους, όμως μπορούμε και εξ αποστάσεως να κάνουμε όλα αυτά που μας κινούν το ενδιαφέρον. Με αυτήν τη σκέψη θελήσαμε να διοργανώσουμε μια εκδήλωση με την οποία θα πληροφορήσουμε το κοινό της πόλης μας, μαθητές, γονείς, συμπολίτες, για δράσεις Ευρωπαϊκών προγραμμάτων που υλοποιούνται στον νομό μας.

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Κιτσάτη Μαρία, Μιντσίδου Μαρία, Τερτσούδη Χάρισα, Τουλουμτζή Φιλιώ

Μαθητές και μαθήτριες στον ρόλο δημοσιογράφων: Δαλδαβερένης Χάρης, Ζαχαροπούλου Ροζαλία, Παπαμάλη Στεφανία, Τσερκινίδης Δημήτρης

Περισσότερες πληροφορίες  για τις δράσεις του σχολείου μπορείτε να βρίσκετε:
1) στην ιστοσελίδα http://4gym-alexandr.evr.sch.gr/

2) στη σελίδα μας στο facebook με την επωνυμία ΦΙΛΟΙ 4ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Ο Στ.Πέτσας απάντησε σε ερώτηση για τα προβλήματα από τις πλημμύρες στον Έβρο

editor

Αλεξανδρούπολη: Χειροπέδες σε πέντε διακινητές, για προώθηση μη νόμιμων μεταναστών

editor

Μητσοτάκης: Απαγόρευση της κυκλοφορίας – Πότε τίθεται σε ισχύ

admin
25/04/2024 2:09