13 Ιουνίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Οι Μουσουλμάνοι της Άβαντος ζητούν δημιουργία υποδομών για τηλεφωνία και ίντερνετ

Χωρίς σταθερή σύνδεση τηλεφώνου και δίχως διαδίκτυο, βρίσκεται η περιοχή Τέρμα Άβαντος στον Δήμο της Αλεξανδρούπολης όπως εκφράζει το Αθλητικό και Πολιτιστικό Σωματείο Αλεξανδρούπολης “ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ”  Ελλήνων πολιτών Μουσουλμάνων.

Η νέα εποχή του κορονοιού “επιβάλλει” την καθημερινή τηλεκπαίδευση των παιδιών αλλά και η νέα μέθοδος αγορών με την υπηρεσία “click away”, οι μουσουλμάνοι της Άβαντος δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση όπως εκφράζουν οι ίδιοι. Για τον λόγο αυτό αναφέρουν την ανάγκη τους για δημιουργία νέων υποδομών τηλεφωνίας και διαδικτύου.

Ακολουθεί το Δελτίο τύπου:

Η περιοχή «Τέρμα Άβαντος» του Δήμου Αλεξανδρούπολης, στην οποία διαμένει ο κύριος όγκος του πληθυσμού της Ελληνικής Μουσουλμανικής μειονότητας Αλεξανδρούπολης ταλαιπωρείται εδώ και δεκαετίες από σοβαρά προβλήματα που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα χιλιάδων κατοίκων της και χρειάζεται αρκετές και γενναίες παρεμβάσεις προκειμένου να εξασφαλιστούν αγαθά όπως αυτά της υγείας και της ασφάλειας που είναι αυτονόητα για όλους τους άλλους κατοίκους της πόλης μας.

Δυστυχώς είναι από τις πιο υποβαθμισμένες του νομού μας, αν όχι η πιο υποβαθμισμένη. Δυστυχώς νιώθουμε ότι είμαστε πολίτες ξεχασμένοι απ’ όλους. Πολίτες ενός άλλου Θεού κυριολεκτικά και μεταφορικά. Η πολιτεία σε συνεργασία με τους κατοίκους της περιοχής θα πρέπει να οργανώσει όσα πρέπει να γίνουν, ώστε να αναβαθμιστεί η γειτονιά μας και να γίνει κι αυτή αντάξια της πανέμορφης πόλης μας. Αυτή η προσπάθεια απαιτεί χρόνο, υπομονή και συνεργασίες με όραμα.

Κάποια πράγματα όμως είναι αναγκαίο να γίνουν άμεσα. Δυστυχώς στα χρόνια προβλήματά μας έρχεται να προστεθεί στις μέρες μας και το πρόβλημα σύνδεσης σταθερής τηλεφωνίας και διαδικτύου, το οποίο ποτέ δεν προβλέφθηκε να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί. Με τα σχολεία και τα εμπορικά καταστήματα-επιχειρήσεις κλειστά η ανάγκη για τηλεφωνία και διαδίκτυο αναδεικνύει το πρόβλημα και κάνει επιτακτική τη λύση του.

Στη περιοχή της Τέρμα Άβαντος ζουν εκατοντάδες μαθητές που αδυνατούν να συμμετέχουν στην εξ ‘αποστάσεως τηλεκπαίδευση. Το πρόβλημα έλλειψης συσκευών έρχεται δεύτερο διότι πρώτα απ’ όλα απουσιάζει το διαδίκτυο. Και το χειρότερο δεν είναι οι απουσίες που παίρνουν τα παιδιά μας, αλλά το γεγονός ότι είναι αποκομμένα από την σχολική διαδικασία. Οι κάτοικοι της περιοχής δεν έχουν την δυνατότητα να παραγγείλουν τα προϊόντα που χρειάζονται τώρα που τα καταστήματα παραμένουν κλειστά. Καταστάσεις αυτονόητες και φυσιολογικές για όλους τους υπόλοιπους συμπολίτες μας.

Αν στα παραπάνω συνυπολογίσουμε ότι η έλλειψη επικοινωνίας στην περιοχή μας ασφυκτιά κοινωνικά ακόμα περισσότερο τους κατοίκους της λόγω των μέτρων προστασίας απέναντι στον κίνδυνο διασποράς του COVID-19 που πρέπει να τηρήσουν, γίνεται αντιληπτό πόσο απαραίτητο εργαλείο για να μειώσουμε τους κινδύνους είναι η δυνατότητα επικοινωνίας.

Ζητάμε την άμεση παρέμβαση από κάθε αρμόδιο φορέα, ώστε να δοθεί άμεση λύση και να δημιουργηθούν οι αναγκαίες υποδομές που θα εξυπηρετήσουν τις πραγματικές ανάγκες των 5.000 κατοίκων και όχι να ρίξουν στάχτη στα μάτια των πολιτών, όπως έκανε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης τοποθετώντας στα πλαίσια ενός Ευρωπαϊκού Προγράμματος για ΡΟΜΑ μία κεραία για ασύρματη σύνδεση που δεν μπορεί να καλύψει ούτε τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης ούτε τις καταναλωτικές ανάγκες ούτε φυσικά την ανάγκη της επικοινωνίας αγνοώντας επιδεικτικά και υποτιμητικά ότι είμαστε Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες που ανήκουμε στη Μουσουλμανική μειονότητα της θράκης.

Πιστεύουμε πως δεν θα έπρεπε η Δημοτική αρχή να μας διαχωρίζει από τους υπόλοιπους συμπολίτες μας στην Αλεξανδρούπολη και θα μπορούσε το πρόγραμμα «Internet for you» που θα δημιουργηθεί στην υπόλοιπη πόλη να συμπεριλάβει και την περιοχή της Τέρμα Άβαντος και να μην μας αποκλείει από αυτό η δημοτική αρχή. Ο συνδυασμός μιας άμεσης λύσης μαζί με την δημιουργία υποδομών που θα αλλάξουν στον τομέα αυτό τον χαρακτήρα της περιοχής είναι το ζητούμενο από τους κατοίκους της «Τέρμα Άβαντος».

Πηγή: e-evros.gr

 

Related posts

Συντονιστικό Κατάληψης: «Μέχρι να πάρουμε απάντηση δεν υπάρχει περίπτωση να λήξει ο αγώνας μας»

editor

Ετοιμάζεται η μόνιμη έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης

editor

Παναγιωτόπουλος: Ο συναγερμός στον Έβρο δεν λήγει – Θα είμαστε εκεί και θα απαντούμε

admin
13/06/2024 1:15