28 Μαρτίου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Επιστολή απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου στον Υπουργό Υποδομών για τη σιδηροδρομική σύνδεση του νομού

Την περασμένη Τρίτη ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς, ενώνοντας τη φωνή του με τους Δημάρχους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου, απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλή, στην οποία επισήμανε την σημαντικότητα λειτουργίας της σιδηροδρομικής σύνδεσης του ενός άκρου του νομό μας με το άλλο, ήτοι Αλεξανδρούπολη Ορμένιο.

Στην επιστολή αναφέρθηκε λεπτομερώς η δυνατότητα που δίδεται σε πολλούς ακριτικούς οικισμούς του Έβρου να εξυπηρετούνται μέσω των δρομολογίων του οργανισμού, χάρη στη γεωγραφική χάραξη του σιδηροδρομικού δικτύου, το οποίο βρίσκεται απόμακρα από το οδικό δίκτυο, καθώς επίσης και στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, της Συνοριακής Φύλαξης και της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετεί στο νομό.

Επιπλέον, ο κ. Πέτροβιτς στάθηκε στο γεγονός ότι το υπάρχον σιδηροδρομικό δίκτυο συνδέει τη χώρα μας με την Βουλγαρία και την Τουρκία στο ύψος των μεθοριακών σταθμών Ορμενίου και Πυθίου αντίστοιχα.

Κλείνοντας την επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από τον Υπουργό να εντάξει στην καινούργια σύμβαση της Υπηρεσίας Γενικότερου Οικονομικού Συμφέροντος (ΥΓΟΣ) – δηλαδή στα επιδοτούμενα επιβατικά δρομολόγια – κατ΄ ελάχιστο πέντε (5) ζεύγη δρομολόγιών την ημέρα, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τις Ευρωπαϊκές οδηγίες.

Επίσης, επισήμανε, στην Διεύθυνση Επιβατικής κίνησης, την ανάγκη να οριστούν κατάλληλες ώρες δρομολογίων των τρένων, ώστε να εξυπηρετούνται περισσότεροι επιβάτες και ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Αλεξανδρούπολη: Εργασίες αντικατάστασης οργάνων και τοποθέτησης δαπέδου ασφαλείας στις παιδικές χαρές

editor

25 κιβώτια αντισηπτικών δωρεά από τον Παπουτσάνη στα Ειδικά Σχολεία του δήμου Ορεστιάδας

editor

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μπάιντεν στο Κίεβο

editor
28/03/2023 2:42