20 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Χ. Μιχαηλίδης: «Στα επόμενα 2-3 χρόνια θα ολοκληρωθεί ο βιολογικός καθαρισμός στη Μάκρη» (βίντεο)

Μέσα στα επόμενα δύο – τρία χρόνια θα ολοκληρωθεί ο βιολογικός καθαρισμός στη Μάκρη, σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης, Χαράλαμπο Μιχαηλίδη.

«Το αποχετευτικό δίκτυο σε όλο τον οικισμό της Μάκρης, καθώς και ο βιολογικός σταθμός που θα κατασκευαστεί στην περιοχή ξεκίνησε στις 23 Νοεμβρίου του 2018. Οι πρώτες εργασίες πραγματοποιήθηκαν σε ένα τμήμα του οικισμού, και στην ΝΑ πλευρά του. Είχαμε διακοπή εργασιών λόγω έλλειψης αρχαιολόγων το Νοέμβριο του 2019, η νυν δημοτική αρχή ανέλαβε το Σεπτέμβριο του 2019» δήλωσε στο evros24 o κ. Μιχαηλίδης.

«… η προηγούμενη διοίκηση ξεκίνησε ένα έργο σε μια περιοχή χαρακτηρισμένη αρχαιολογικού ενδιαφέροντος»
«Οι πρώτες κινήσεις που κάναμε ήταν να πιέσουμε την κυβέρνηση για να στελεχώσουμε την εφορία αρχαιοτήτων της Κομοτηνής, διότι κατά κάποιον τρόπο, η προηγούμενη διοίκηση ξεκίνησε ένα έργο σε μια περιοχή χαρακτηρισμένη αρχαιολογικού ενδιαφέροντος – οποιαδήποτε εργασία πρέπει να γίνεται υπό την επιστασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων» εξήγησε ο ίδιος στη συνέχεια.

«Αυτό δεν το έλαβε υπόψη της η προηγούμενη δημοτική αρχή, το έργο έπρεπε να ξεκινήσει τώρα, όχι τότε. Πιέσαμε την κυβέρνηση, στελεχώθηκε η Εφορεία Αρχαιοτήτων της Κομοτηνής με τρεις εργατοτεχνίτες και τρεις αρχαιολόγους. Ξεκίνησαν οι εργασίες στο τέλος Μαΐου 2019, και συνεχίστηκαν περιφερειακά ώστε να μην ενοχλούνται λόγω θερινής περιόδου οι επισκέπτες και οι κάτοικοι της περιοχής» πρόσθεσε ο κ. Μιχαηλίδης, αναφέροντας ότι σήμερα, οι εργασίες γίνονται στο περιφερειακό αλλά και κεντρικό τμήμα του οικισμού.

«Πριν τα Χριστούγεννα, και καιρού επιτρέποντος, προετοιμαζόμαστε για αποκατάσταση βατότητας ασφαλτικού ή τσιμεντοκονίαμα. Το έργο εικάζεται ότι θα τελειώσει σε 2-3 χρόνια» κατέληξε ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ.

Πηγή: evros24

Related posts

Ευχές, πλατιά χαμόγελα και αγκαλιές στην αγορά της Ξάνθης

editor

Η παράνομη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» θα πραγματοποιήσει πορεία διαμαρτυρίας αύριο στην Ξάνθη

editor

Ο καιρός σε Μακεδονία και Θράκη

editor
20/04/2024 8:56