29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Α. Δημοσχάκης: “Θωρακισμένος Έβρος, συνεπάγεται ισχυρή και ασφαλής Ελλάδα” (βίντεο)

Ο βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης στην ομιλία του στην Βουλή των Ελλήνων στις 9/12/20, επί του Σχέδιου Νόμου του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ κατάφερε με την νέα νομοθετική ρύθμιση να βάλει τέλος στην ασυδοσία και να διασφαλίσει μια εύρυθμη λειτουργία του Κράτους Δικαίου, αναφερόμενος παράλληλα στο Σώμα της Ελληνικής αστυνομίας που βρίσκει και πάλι το κύρος του στην καρδιά των Ελλήνων πολιτών, καθώς και στην αποσυμφόρηση των φυλακών που απαιτεί τολμηρές και οραματικές πολιτικές.

Πιο αναλυτικά ο Αναστάσιος Δημοσχάκης μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι με την παρούσα νομοθετική ρύθμιση πέφτει οριστικά η αυλαία στην εποχή της ασυδοσίας και της ανομίας που τροφοδοτούσε επί τέσσερα και πλέον έτη η απελθούσα κυβέρνηση!
Ειδικότερα ανέφερε τα εξής :
1) Το εν λόγω Σ/Ν θεσπίζει ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό θεσμικό πλαίσιο, διασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία του κράτους δικαίου!
2) Επιδιώκεται η αποσυμφόρηση του αποδομημένου σωφρονιστικού συστήματος της Χώρας μας, μέσα από ένα πλέγμα σοφών και διορθωτικών διατάξεων!!
3) Τόνισε ότι το εκπαιδευτικό πλαίσιο των στελεχών των Σ Α χρήζει θεμελιωδών δομικών μεταβολών με μια ευρύτατη & ριζική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση!
4) Η κυβέρνηση εφαρμόζει αποτελεσματικά το Δόγμα Αποτροπής δια της ισχύος, ενισχύοντας την αμυντική θωράκιση της Χώρας & αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι θωρακισμένος Έβρος, συνεπάγεται ισχυρή & ασφαλής Ελλάδα!!
5) Συνάμα, αναφέρθηκε στο αίτημα που ήδη έχει γνωστοποιήσει με Γραπτή του Ερώτηση (27/11) προς τον Υπουργό, αναφορικά με την αύξηση του ηλικιακού ορίου από τα 28 στα 32 έτη, στον επικείμενο διαγωνισμό πρόσληψης των 800 ΣΝΦ!
6) Ανέδειξε παράλληλα και την παρά φύσιν ενοποίηση των δύο ανόμοιων δομικών σχημάτων της Ε.Α. στον Έβρο, αυτού του ΤΣΦ Τυχερού με το τοπικό Α.Τ., υπογραμμίζοντας ότι είναι αναγκαίο οι εν λόγω Υπηρεσίες να αποκτήσουν την αυτοτέλειά τους!
7) Τέλος, επικαιροποίησε το διαχρονικό & πάγιο αίτημα που αφορά την οριστική διευθέτηση της ”ομηρίας” των αποσπασμένων, στον Έβρο, Αστυνομικών με το πρόγραμμα ”ΑΣΠΙΔΑ”, με δικά τους έξοδα από το 2012!!

Πηγή: evros24

 

Related posts

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στα Λάβαρα Σουφλίου

editor

Διδυμότειχο: Αλλαγή διοικήσεως της XVI Μεραρχίας

editor

Μ. Χρυσοχοΐδης: Πραγματικότητα ο φράκτης στον Έβρο

editor
29/03/2024 14:00