Κόσμος ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Σοκ στην παγκόσμια κοινότητα: Οι Αζέροι αποκεφαλίζουν ηλικιωμένους Αρμένιους

Οι στρατιώτες στο φορούν κράνη, στολές και εμβλήματα με ενδεικτικά των ειδικών δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν
Σοκ στην παγκόσμια κοινότητα αφότου εμφανίστηκαν εικόνες που φαίνεται να υποδεικνύουν εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από το στρατόπεδο του Αζερμπαϊτζάν στη σύγκρουση της Δημοκρατίας του Artsakh / Nagorno-Karabakh.

Δεν δημοσιεύουμε το βίντεο για λόγους που έχουν να κάνουν με την σκληρότητα και τον αποτροπιασμό που προκαλούν οι εικόνες.

Για παράδειγμα, οι εικόνες από βίντεο δείχνουν πώς ένας ηλικιωμένος Αρμένιος αποκεφαλίζεται από στρατιώτες με στολή του Αζερμπαϊτζάν.

Οι στρατιώτες στο βίντεο φορούν κράνη, στολές και εμβλήματα με ενδεικτικά των ειδικών δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν. Το βίντεο δείχνει την ομάδα να συγκρατεί έναν ηλικιωμένο Αρμένιο άντρα ο οποίος ικετεύει για τη ζωή του προτού σκίσουν το λαιμό του.

Το βίντεο κοινοποιήθηκε τη Δευτέρα σε ομάδες του Αζερμπαϊτζάν στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram. Δεν είναι σαφές πού και πότε έλαβαν χώρα τα γεγονότα, αλλά φαίνεται να δείχνει ότι οι εικόνες τραβήχτηκαν στο τμήμα Artsakh / Nagorno-Karabakh που κατέλαβε τώρα ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν.

Αυτές δεν είναι οι πρώτες εικόνες που φαίνεται να δείχνουν εγκλήματα πολέμου στο Αζερμπαϊτζάν. Τον Οκτώβριο, μια φωτογραφία ενός αποκεφαλισμένου Αρμένιου στρατιώτη διαδόθηκε στα κοινωνικά μέσα. Η φωτογραφία στάλθηκε επίσης στην οικογένεια του θύματος. Εμφανίστηκαν επίσης εικόνες δύο Αρμένιων ανδρών που εκτελέστηκαν. Το Αζερμπαϊτζάν αρνείται σθεναρά όλες τις κατηγορίες.

“Μπόνους 100 $ για κάθε αποκεφαλισμένο Αρμένιο”
Ένας από τους περισσότερους από 2.000 Σύριους τζιχαντιστές που στάλθηκαν στην περιοχή από την Τουρκία συνελήφθη από τον αρμενικό στρατό τον περασμένο μήνα , δίνοντας συγκλονιστικές μαρτυρίες . Έτσι, ο Σύριος Yusef el Abed el Haji ισχυρίστηκε ότι τους προσέφεραν «ένα μπόνους 100 $ ανά κάθε αποκεφαλισμένο Αρμένιο».

Πηγή: Πενταπόσταγμα

Related posts

Τουρκία: Μετά το σχόλιο για τον «μεζέ» τώρα ο Ακάρ ζητά διάλογο

editor

Κατάθλιψη εμφάνισε σχεδόν ένα στα έξι παιδιά στην Ισπανία λόγω του lockdown

editor

Η Τουρκία θα εκτοξεύσει δικό της κατασκοπευτικό δορυφόρο – Θα ελέγχει τα πάντα σε Ελλάδα και Μεσόγειο

editor