29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Σαμοθράκη: Προχωρούν επείγουσες επεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας, σε Ιερό Μεγάλων Θεών και Πύργο του Φονιά

Τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας με επείγουσες επεμβάσεις στο Ιερό των Μεγάλων Θεών και στον Πύργο του Φονιά που υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη του τον περασμένο Οκτώβριο στην Σαμοθράκη, φαίνεται να προχωρούν άμεσα.

Άλλωστε ο ίδιος αλλά και η αρμόδια υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη είχαν επισκεφθεί τα δυο συγκεκριμένα σημεία του νησιού και αφού ενημερώθηκαν για την αναγκαιότητα παρεμβάσεων οι οποίες έπρεπε να είχαν γίνει πολύ νωρίτερα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του 2017, ο κ.Μητσοτάκης έδωσε εντολή και προχωρούν γρήγορα οι διαδικασίες.

Σύμφωνα με την απόφαση της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 8 Δεκεμβρίου και υπογράφει ο υπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής, εγκρίθηκε η προσφυγή στη διαδικασία του άρθρου 128 παρ.2 του ν. 4412/2016 για την ανάθεση καθηκόντων Τεχνικού Συμβούλου για την υποβοήθηση της Διεύθυνσης Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων στην εκπόνηση μελέτης και τευχών δημοπράτησης του έργου με τίτλο: «ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΠΡΑΝΩΝ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΟΥ ΦΟΝΙΑ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ Ν. ΕΒΡΟΥ».

Η απόφαση του κ.Καραμανλή αναφέρει μεταξύ άλλων:

Εγκρίνουμε την εφαρμογή της διαδικασίας της παρ.2 του άρθρου 128 του ν.4412/2016 για την ανάθεση σύμβασης Τεχνικού Συμβούλου για την υποβοήθηση της Διεύθυνσης Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων στην εκπόνηση μελέτης και τευχών δημοπράτησης του έργου με τίτλο: «ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΠΡΑΝΩΝ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ
ΠΥΡΓΟ ΤΟΥ ΦΟΝΙΑ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ Ν. ΕΒΡΟΥ».

2. Εγκρίνουμε τη δέσμευση προϋπολογισμού συνολικού ποσού 172.360,00 ευρώ (με Φ.Π.Α. 24%) και διάθεση ισόποσης πίστωσης σε βάρος του ενάριθμου έργου 2014ΣΕ57200002 της ΣΑΕ 572 για την κάλυψη της δαπάνης της ανωτέρω σύμβασης.
3. Οι οικονομικοί φορείς οι οποίοι θα κληθούν να λάβουν μέρος στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, σύμφωνα με το άρθρο 128 παρ. 2 του ν. 4412/2016, με κριτήριο ανάθεσης τη χαμηλότερη τιμή, είναι οι εξής:

1. ΕΔΑΦΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΕ (Γ. ΝΤΟΥΝΙΑΣ).
2. ΥΔΡΟΕΞΥΓΙΑΝΤΙΚΗ ΑΕ.
3. Γ. ΚΑΡΑΒΟΚΥΡΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΕ.
4. GTB ΑΝΟΔΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΕ.
4. Ορίζουμε ως Αναθέτουσα και Προϊστάμενη Αρχή της ως άνω σύμβασης τη Διεύθυνση Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων (Δ/νση Δ19) της Γεν. Δ/νσης Υδραυλικών 20REQ007801385 2020-12-08 Λιμενικών και Κτηριακών Υποδομών, της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και ως Διευθύνουσα Υπηρεσία το Τμήμα Μελετών και Προγραμματισμού (Α’) αυτής.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

ΕΡΓΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

Να επισημάνουμε εδώ, ότι με προσωπική παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, δόθηκε λύση και σε ένα άλλο πρόβλημα της Σαμοθράκης, όπως είχε ο ίδιος υποσχεθεί στην επίσκεψη του, αυτό με το πετρέλαιο για τους αλιείς του νησιού. Κατατέθηκε σχετική νομοθετική διάταξη και έτσι ρυθμίστηκε το θέμα.

Πηγή: Evros-news.gr

Related posts

Αλεξανδρούπολη: Τρίτο θετικό κρούσμα κορωνοϊού

admin

Διάθεση της αίθουσας “ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΡΤΗ” της ΠΕ Καβάλας λόγω καύσωνα

editor

Συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για κλοπή τροχοφόρου και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

admin
29/03/2024 8:18