28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Έβρος: Προχωρούν οι εργασίες κατασκευής του φράχτη στην περιοχή Φερών

Ξεκίνησαν και προχωρούν τα έργα κατασκευής του νέου φράχτη συνολικού μήκους 27 χλμ., στην περιοχή των Φερών Έβρου, παράλληλα με τις υπόλοιπες εργασίες διαμόρφωσης των χώρων όπου θα δημιουργηθεί.

Την συγκεκριμένη φωτογραφία ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του ο βουλευτής της Ν.Δ Δημήτρης Καιρίδης, βουλευτής του Βόρειου Τομέα Αθηνών, ο οποίος συμμετέχει και στην Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για την ανάπτυξη της Θράκης. Όπως βλέπετε, φαίνονται οι πάσσαλοι πάνω στους οποίους θεμελιώνεται ο φράχτης ύψους 5 μέτρων και οι οποίοι έχουν έχουν 6 μέτρα βάθος καθώς οι συγκεκριμένες περιοχές παρουσιάζουν πλημμυρικά φαινόμενα και θα υπήρχε κίνδυνος να προκληθούν καταστροφές.

Όπως έχει ανακοινωθεί, τα πρώτα 9 χλμ. του νέου φράχτη θα καλύψουν το Πέταλο Φερών, τα επόμενα 15 χλμ. την περιοχή του Κτήματος Τσιρόζη, ενώ άλλα 2,5 χλμ. θα κατασκευαστούν στην περιοχή Νέα Εγνατία. Ο κ.Καιρίδης συνοδεύει την φωτογραφία με το παρακάτω σχόλιο:

“Έλαβα από φίλο Εβρίτη και δημοσιεύω τη φωτογραφία του παραποτάμιου φράκτη, του οποίου η κατασκευή προχωρά με ταχείς ρυθμούς. Πρόκειται για ένα περίπλοκο έργο που στόχο έχει να σταματήσει τη λαθροδιακίνηση παράτυπων μεταναστών, που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων και να διασφαλίσει τον σεβασμό των ελληνικών συνόρων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αντιμετώπισε στη ρίζα του την απόπειρα εργαλειοποίησης του προσφυγικού/μεταναστευτικού από την Τουρκία, που όλο το προηγούμενο διάστημα, επί Σύριζα, το χρησιμοποιούσε για να εκβιάζει τους Ευρωπαίους και, ιδίως, τους Γερμανούς.
Έκτοτε, οι ροές μειώθηκαν πάνω από 80%, την ώρα που αυξάνονται αλλού, π.χ. στην Ιταλία. Επιπλέον, η Ελλάδα καταγγέλει τις προσπάθειες της Τουρκίας, κατά παράβαση των συμφωνηθέντων και του διεθνούς δικαίου, να “λαθροδιακινήσει” παράτυπους μετανάστες, όπως το πρόσφατο περιστατικό στο Αιγαίο, όπου η τουρκική ακτοφυλακή έσπρωξε μια ακυβέρνητη λέμβο στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Η Άνγκελα Μέρκελ δηλώνει απογοητευμένη από τη συμπεριφορά της Τουρκίας αλλά και εξαρτημένη από αυτήν στο προσφυγικό. Φανταστείτε πόσο πιο δύσκολη θα ήταν η ελληνική διπλωματική προσπάθεια στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αν είχαμε εν εξελίξει μια νέα προσφυγική κρίση, όπως επεδίωκε ο Ερντογάν.
Κι αν, ακόμα περισσότερο, στην εξουσία παρέμειναν αυτοί που τα κάναν μπάχαλο και στο προσφυγικό/μεταναστευτικό την περίοδο 2015-2019, προς μεγάλη ικανοποίηση της Τουρκίας και των λαθροδιακινητών.
Και κάτι τελευταίο: ο Έβρος και η ασφάλεια και ευημερία του αποτελούν ύψιστη εθνική προτεραιότητα. Αυτό το νόημα έχει και η διακομματική επιτροπή της Βουλής για την ανάπτυξη της Θράκης, όπου μετέχω και συντονίζω το πρόγραμμα οικονομικών και αναπτυξιακών δράσεων για την περιοχή.

Το υψηλό φρόνημα των κατοίκων της περιοχής και η αυταπάρνηση τους στην υπεράσπιση της ελληνικής κυριαρχίας, και στην κρίση του περασμένου Μαρτίου, αποτελούν οδηγό και παράδειγμα για όλους μας”.

Να επισημάνουμε τέλος ότι ο Δημήτρης Καιρίδης κατάγεται από την Καβάλα και ο αδερφός του δραστηριοποιείται επαγγελματικά σε διάφορους τομείς στο νομό Έβρου και γι’ αυτό γνωρίζει τα θέματα της περιοχής.

Πηγή: Evros-news.gr

Related posts

Έρχονται σαρωτικοί έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων και στον Έβρο – Περισσότερα κλιμάκια βγαίνουν στους δρόμους

editor

Ορεστιάδα: Σύλληψη 3 ημεδαπών για ληστεία

editor

Συσκέψεις του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου με τον επικεφαλής της DG REGIO Nicola De Michelis στην Κομοτηνή

editor
28/03/2024 23:10