Κοινωνία

Δόθηκε λύση στο πρόβλημα για την προμήθεια καυσίμων για τους αλιείς της Σαμοθράκης

Μετά την διήμερη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στον νομό του Έβρου, αλλά και στο νησί της Σαμοθράκης, “είδαν φως” οι αλιείς καθώς δόθηκε λύση στο πρόβλημα που αφορούσε τα καύσιμα για τους αλιείς του νησιού.

Σε συνέχεια αιτήματος του Δήμου Σαμοθράκης, αναφορικά με το θέμα προμήθειας καυσίμων για τους αλιείς της Σαμοθράκης, το οποίο τέθηκε και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στο νησί στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2020, λύθηκε οριστικά το θέμα, με την ψήφιση του ν. 4758/2020 «άρθρο 58 Προκαταβολή επιστροφής ειδικού φόρου κατανάλωσης σε επαγγελματίες αλιείς κατοίκους μικρών και απομακρυσμένων νησιών – τροποποίηση του άρθρου 78 του ν. 2960/2001», κατόπιν προσωπικής παρέμβασης του Πρωθυπουργού, κου Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και ενεργειών του αρμόδιου Υφυπουργού Οικονομικών, κου Απόστολου Βεσυρόπουλου.

Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης, κος Νικόλαος Γαλατούμος, εκφράζει την απόλυτη ικανοποίηση του για την επίλυση του προβλήματος και τις άμεσες ενέργειες της κυβέρνησης.

Πλέον οι παράκτιοι αλιείς της Σαμοθράκης θα μπορούν να προμηθεύονται καύσιμα από το τοπικό πρατήριο, ενώ ο ειδικός φόρος κατανάλωσης, θα προκαταβάλλεται αρχές του έτους, θα είναι ακατάσχετος και δεν θα συμψηφίζεται με τυχόν οφειλές προς τη Φορολογική Διοίκηση και το Δημόσιο.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Γέννηση του 3ου παιδιού με Μεταφορά Μητρικής Ατράκτου στο πλαίσιο κλινικής έρευνας που διεξάγει η επιστημονική ομάδα της Institute of Life και της Embryotools

editor

Συνελήφθησαν 3 διακινητές

admin

Αλλαγή ώρας 2021: Την Κυριακή γυρίζουμε τους δείκτες των ρολογιών μας

editor