20 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Καταστροφική εικόνα στο Πάρκο Αλτιναλμάζη (Φωτο)

Μια ακόμη θλιβερή εικόνα έχει δημιουργηθεί τόσο για τους κατοίκους της περιοχής του πάρκου Αλτιναλμάζη στην Αλεξανδρούπολη, όσο και για όλους εμάς, καθώς βλέπουμε το πιο όμορφο πάρκο της πόλης να γίνεται σημείο καταστροφής και “παιδικής μάχης”.

Σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και φωτογραφίες των κατοίκων της περιοχής, έχει χαρακτηριστεί ως “βανδαλισμός” αυτή η εικόνα. Είναι αρκετά λυπηρό να αντικρύζουμε ένα καινούριο πάρκο να καταστρέφεται μπροστά στους οφθλαμούς μας και πόσο μάλλον από μικρά παιδιά.

Η ευθύνη ας αναλλογιστούμε όλοι μαζί που μπορεί να οφείλειται. Ως απόρροια των παραπάνω έχει δημιουργηθεί αυτή η ντροπιαστική εικόνα καθώς το πάρκο Αλτιναλμάζη για όσους δεν γνωρίζουν έχει λάβει το Χρυσό Βραβείο στο Best City Awards, στην κατηγορία «Αστική Ανάπλαση & Χώροι Αναψυχής»., καθώς από τότε που δημιουργήθηκε είχε τραβήξει τα βλέμματα αυτοδιοικητικών και φορέων από την Αθήνα.

Πρόκειται για ένα πάρκο που δεν περιλαμβάνει μόνο μια παιδική χαρά αλλά μπορεί και φιλοξενεί συναυλίες, θέατρα και είναι γενικά ένα μέρος αναψυχής για μικρούς και μεγάλους. Είναι κρίμα να καταστρέφονται τέτοια μέρη, που μόνο καλό μπορούν να προσφέρουν στην κοινωνία μας.

Οι μικροί μας φίλοι, στην δεδομένη περίπτωση ίσως έπαιζαν το παλιό παραδοσιακό παιχνίδι “τζαμί”, διότι ο πύργος από πέτρες όπως βλέπετε στην εικόνα μας παραπέμπει σε ένα τέτοιο σενάριο.

Άραγε είναι επιτακτική ανάγκη να συλλογιστούμε, εμείς οι μεγαλύτεροι τί μπορούμε να κάνουμε για να αλλάξουμε αυτή την συμπεριφορά των παιδιών;

Φ.Δούκογλου

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

30 εκ. θα δοθούν από το ΥΠΕΣ για τη συντήρηση σχολείων – Τα ποσά που λαμβάνουν οι δήμοι του Έβρου

editor

Σύσκεψη ενημέρωσης του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασ. Κικίλια στην Αλεξανδρούπολη

editor

Έβρος: Συνέλαβαν τον ένα λαθρομετανάστη, που με απειλή μαχαιριού λήστεψε τον Ιούνιο αγρότη στις Φέρες

editor
20/04/2024 7:31