17 Ιουλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Αλεξανδρούπολη: Σύμβαση για έργα βελτίωσης της καθημερινότητας, υπέγραψε ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης

Σύμβαση έργων για την βελτίωση της καθημερινότητας που αφορούν κατασκευή, συντήρηση και αναβάθμιση πεζοδρομίων και κρασπέδων στον δήμο Αλεξανδρούπολης, υπέγραψε ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης.

Η σύμβαση έργου που υπέγραψε ο κ.Ζαμπούκης με τον ανάδοχο του έργου, παρουσία και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Κυριάκου Αραμπατζή, είναι αρχικού προϋπολογισμού 200.000€, για την κατασκευή και συντήρηση πεζοδρομίων και κρασπέδων στον Δήμο Αλεξανδρούπολης
Η μελέτη του έργου προβλέπει:

την κατασκευή νέων πεζοδρομίων και κρασπέδων
την τοποθέτηση πλακών & κυβολίθων καθώς και  σε οδούς του Δήμου Αλεξανδρούπολης, σε σημεία όπου δεν υπήρχαν εντός του αστικού ιστού της πόλεως και τα οποία θα περιλαμβάνουν την κατασκευή νέων κρασπέδων καθώς και την τοποθέτηση πλακών πεζοδρομίων ή κυβόλιθων.
την συντήρηση και αποκατάσταση φθορών υφιστάμενων πεζοδρομίων στις Δημοτικές κοινότητες

Το έργο θα παραδοθεί σε δεκαοκτώ (18) μήνες λόγω της ιδιαιτερότητας των σποραδικών εργασιών του και των συνεχόμενων αναγκών συντήρησης κυρίως από αιτήματα πολιτών.
Παράλληλα ο Δήμο Αλεξανδρούπολης εξασφάλισε την νέα ψηφιακή εφαρμογή “fixmydaylife” η οποία θα διατεθεί δωρεάν στους διαχειριστές πολυκατοικιών, στους ιδιοκτήτες και στους ενοικιαστές.
Η  εφαρμογή προσφέρει την δυνατότητα άμεσης  καταγραφής κακοτεχνιών και ζημιών που θα εντοπίζονται σε πεζοδρόμια και κράσπεδα και η αποστολή τους στην αρμόδια υπηρεσία για την άμεση αποκατάσταση τους

Πηγή: Evros-news.gr

Related posts

Α.Γεωργιάδης: «Δεν μπορούμε να μην ανοίξουμε την οικονομία μας γιατί αλλιώς θα καταστραφούμε»

editor

Εθνικές εκλογές: Τα πιο δημοφιλή… λάθη στα ψηφοδέλτια

admin

Ξανά στον Χρήστο Μέτιο το “χρίσμα” της Νέας Δημοκρατίας

editor
17/07/2024 18:33