29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Στο 87% η πληρότητα των ΜΕΘ για κορονοϊό – Τι ισχύει για την 4η ΥΠΕ (Μακεδονίας, Θράκης)

Το 87% αγγίζει η πληρότητα των Covid-ΜΕΘ πανελλαδικά, σύμφωνα με την ενημέρωση στο Υπ. Υγείας για τον κορονοϊό, καθώς οι συνέπειες του δεύτερου επιδημικού κύματος εξακολουθούν να πιέζουν το ΕΣΥ.

Σύμφωνα με την εικόνα που έδωσε εχθές ο Υφυπουργός Υγείας Βασ. Κοντοζαμάνης, οι ΜΕΘ για ασθενείς Covid-19 στην 1η ΥΠΕ (Αττική) είναι 173, εκ των οποίων κατειλημμένες είναι οι 137. Στη 2η ΥΠΕ (Πειραιάς) επί 58 κλινών εντατικής για κορονοϊό, οι 38 είναι κατειλημμένες.

Στην 4η ΥΠΕ (Μακεδονίας, Θράκης), τα κρεβάτια των Covid-ΜΕΘ είναι 149, και γεμάτα είναι τα 144, ενώ στην 6η (Πελοποννήσου) και την 7η (Κρήτη) υπάρχουν από 65 και 30 κρεβάτια, και κατειλημμένα είναι τα 41 και τα 20, αντίστοιχα.

Για την 3η ΥΠΕ (Κ. Μακεδονίας) ο υφυπουργός Υγείας ενημέρωσε μόνο για τον αριθμό των κλινών (146), όπως και για την 5η, Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας (87), επομένως συνάγεται πως στις εν λόγω υγειονομικές περιφέρειες η πληρότητα είναι στο 100%.

Η δύναμη των Covid-ΜΕΘ των στρατιωτικών νοσοκομείων, ανέρχεται στις 19 κλίνες, για τις οποίες επίσης δε διευκρινίστηκε, όμως, ποιες είναι ελεύθερες ή αν έχουν πληρότητα.

O κ. Κοντοζαμάνης, αναφέρθηκε και στον κυλιόμενο – εβδομαδιαίο – μέσο όρο των εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία (σ.σ. πρόκειται για τις απλές εισαγωγές στις κλινικές Covid, όχι τις εισαγωγές σε ΜΕΘ) ο οποίος έφτασε τις 410.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Πρόεδρος Ο.Λ.Α. Κ. Χατζημιχαήλ: Με επίκεντρο το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης η περιοχή μετασχηματίζεται σε εμπορικό, ενεργειακό και στρατιωτικό περιφερειακό κόμβο

editor

Αλεξανδρούπολη: Αύξηση στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα

editor

Κρούσματα κορονοϊού στο Ιωακείμειο γηροκομείο της Αλεξανδρούπολης

editor
29/03/2024 13:54