25 Φεβρουαρίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Στ. Πέτσας: Οι ημερομηνίες δεν βοηθούν- Έρχεται ρύθμιση χρεών της πανδημίας σε 120 δόσεις

Συγκρατημένος για την άρση των περιορισμών εμφανίστηκε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επαναλαμβάνοντας την χθεσινή δήλωση του πρωθυπουργού πως τα δεδομένα οδηγούν τις αποφάσεις. Παράλληλα γνωστοποίησε ότι έρχεται ρύθμιση των χρεών της πανδημίας σε 120 δόσεις.

«Είναι ξεκάθαρο ότι οι ημερομηνίες δεν βοηθούν», τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ διευκρινίζοντας πως η κατεύθυνση είναι να ανοίξουν τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας, χωρίς, ωστόσο, να κάνει λόγο για συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Αναφέροντας πως παρατηρείται βελτίωση στα στοιχεία, ο κ. Πέτσας έκρινε πως θα χρειαστεί λίγος χρόνος παραπάνω ενώ απαντώντας για την πιθανότητα ανοίγματος των σχολείων σε «δύο ταχύτητες» εξήγησε πως δεν υπάρχει εισήγηση για διαφορετική αντιμετώπιση με βάση τις γεωγραφικές ζώνες. Για την ημερομηνία που θα ανοίξουν τα σχολεία, τόνισε ότι η κυβέρνηση αναμένει της εισηγήσεις των ειδικών, και επεσήμανε ότι ειδικά σε δημοτικά και γυμνάσια το ιικό φορτίο είναι μικρό.

Αποδεχόμενος πως για κάποιες περιοχές όπως η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη ίσως θα μπορούσαν να εφαρμοστούν περιοριστικά μέτρα μερικές ημέρες ή μια εβδομάδα νωρίτερα , ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θύμισε ότι τότε κανένας δεν είχε εισηγηθεί lockdown.

Χαρακτηρίζοντας στη συνέχεια «δύσκολη εξίσωση» την εστίαση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως ακόμη και όταν ανοίξει δεν θα υπάρχει νυχτερινή διασκέδαση και δυνατότητα για όρθιους. «Αυτό που συζητείται είναι το ζήτημα των εστιατορίων», υπογράμμισε προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε συζητήσεις με τους οργανωμένους φορείς της εστίασης προκειμένου να υπάρξει μακροπρόθεσμη προοπτική και μετά το Πάσχα και το καλοκαίρι, ώστε να μπορέσουν να «ρεφάρουν», όπως με ένα χαμηλότερο ΦΠΑ.

Επιπλέον, ο κ. Πέτσας γνωστοποίησε ότι εξετάζεται ρύθμιση των χρεών της πανδημίας σε 120 δόσεις. «Δεν θα αφήσουμε αυτό να γίνει χιονοστιβάδα. Θα έχουμε 120 και περισσότερες δόσεις για να πατήσουν στα πόδια τους», δήλωσε εξηγώντας ότι δόθηκε προτεραιότητα στην υγεία με μέτρα που έχουν σαφές αρνητικό αποτύπωμα και πως η πολιτεία θα είναι δίπλα για να στηρίξει όσους πλήττονται.

Αναφερόμενος στην καταγραφή των δεδομένων του κορωνοϊού, διέψευσε κατηγορηματικά τα περί «διπλών βιβλίων» κάνοντας μάλιστα λόγο για «απελπισία αντιπολιτευτική».

Σχετικά με το εμβόλιο του κορωνοϊού, ο κ. Πέτσας διαβεβαίωσε πως υπάρχει επάρκεια παραγγελιών ώστε πως έχουν γίνει να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού, στην περίπτωση που το επιθυμεί.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, έχουν γίνει 25 εκατ. παραγγελίες και υπάρχει πρόβλεψη να γίνουν και άλλες εάν χρειαστεί.

Τέλος, σχολιάζοντας τον θόρυβο που έχει προκληθεί για τις φωτογραφίες του πρωθυπουργού σε ζαχαροπλαστείο στη Θεσσαλονίκη αλλά και με ποδηλάτες στην Πάρνηθα, ο κ. Πέτσας διερωτήθηκε αν ο κ. Μητσοτάκης κατηγορείται «γιατί είναι ανθρώπινος».

Κατηγορώντας την αντιπολίτευση, ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι «ο κ. Τσίπρας ήταν στα κότερα με πούρα κι ο Μητσοτάκης στην Πάρνηθα και παίρνει ένα τσουρέκι», για να καταλήξει πως «το τι διάσταση θέλει να δώσει μια απελπισμένη αντιπολίτευση είναι άλλο».

Πηγή: naftemporiki.gr

Related posts

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Θα θυμόμαστε για πάντα τους τρεις ήρωες των Ιμίων και θα τους τιμάμε»

editor

Πρόκληση Ακάρ: Μάταιο να εξοπλίζεται η Ελλάδα – Νέες δηλώσεις περί «Γαλάζιας Πατρίδας»

editor

“Ματώνει” η Ρωσία

editor
25/02/2024 9:20