19 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Σουφλί: Καταστρέφουν και στρατιωτικές βοηθητικές εγκαταστάσεις οι λαθρομετανάστες, στα χωριά του ορεινού όγκου

Δεν φτάνουν οι άλλες καταστροφές που προκαλούν στο πέρασμα τους οι δεκάδες λαθρομετανάστες που κινούνται, κάποιες φορές ανεξέλεγκτα στον ορεινό όγκο της περιοχής Σουφλίου, προκαλούν φθορές και σε βοηθητικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Πρόκειται για κατασκευές με λαμαρίνες, όπου μέσα υπάρχουν σάκοι με άμμο, οι οποίες βρίσκονται στα Πομακοχώρια και ανήκουν στην 50η Ταξιαρχία Σουφλίου. Εκεί καταφεύγουν προσωρινά κατά το πέρασμα τους οι λαθρομετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων, είτε για να προστατευθούν από το κρύο και γενικά τις καιρικές συνθήκες, είτε να κοιμηθούν πριν συνεχίσουν με τα πόδια τον δρόμο τους, είτε περιμένοντας τα αυτοκίνητα των διακινητών να τους παραλάβουν και από τους δρόμους που βρίσκονται στα ορεινά του Έβρου και της Ροδόπης να προωθηθούν προς το εσωτερικό της χώρας.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες έχουν σκίσει τα σακιά με άμμο που υπήρχαν εκεί αποθηκευμένα από τις ένοπλες δυνάμεις, παραβίασαν και έσπασαν τις πόρτες και φυσικά οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις χρειάζονται πλέον επιδιόρθωση και ανακατασκευή. Σε όλα αυτά φυσικά παίζει ρόλο και το γεγονός ότι η κατάσταση στα χωριά του ορεινού όγκου Σουφλίου είναι αρκετά ανεξέλεγκτη, αφού και οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επαρκούν, αλλά και τα ειδικά κλιμάκια από στρατιωτικούς που υπήρχαν και έπαιζαν σημαντικό ρόλο στον εντοπισμό και σύλληψη όσων μπαίνουν παράνομα στην χώρα, εδώ και μήνες καταργήθηκαν.

Όπως έχουμε επισημάνει, οι κάτοικοι των χωριών της περιοχής καταλογίζουν την αρνητική αυτή εξέλιξη στον Αστυνομική Διευθυντή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Πασχάλη Συριτούδη. Κι επειδή οι συγκεκριμένες βοηθητικές εγκαταστάσεις ανήκουν στην 50η Ταξιαρχία, να επισημάνουμε ότι ο νέος της Διοικητής Ταξίαρχος κ.Μπακιρτζής, δεν έκανε τίποτα είτε να μην καταργηθούν, είτε να ξανασυσταθούν τα συγκεκριμένα πολύ αποτελεσματικά και χρήσιμα κλιμάκια.

Πηγή: Evros-news.gr

Related posts

Θεσσαλονίκη: Νέα σύμβαση ύψους 7,6 εκατ. ευρώ μεταξύ ΟΣΕΘ και ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης

editor

Διαμαρτυρία για το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς Δικαίων, απ’ τον Αγροτικό Σύλλογο Τριγώνου (ΒΙΝΤΕΟ)

editor

Ο Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Δαδούδης ο νέος διοικητής της Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης

admin
19/03/2024 5:54