Πολιτική

Θέμα Θράκης θέτει και πάλι η Τουρκία με αφορμή ρατσιστικό σύνθημα στο σπίτι του Μετέ

Αφορμή για να ανοίξει για μία ακόμη φορά θέμα μειονότητας στη Θράκη αποτέλεσε για το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών το ρατσιστικό σύνθημα που γράφτηκε στον ανελκυστήρα της κατοικίας του Αχμέτ Μετέ, ο οποίος σφετερίζεται τον τίτλο του «μούφτη» της Ξάνθης και αναγνωρίζεται ως τέτοιος από την Άγκυρα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι, καταδίκασε το μήνυμα ρατσιστικής απειλής που γράφτηκε στον ανελκυστήρα του διαμερίσματος της κατοικίας του Αχμέτ Μετέ, «του μουφτή Ξάνθης στην Ελλάδα» όπως είπε χαρακτηριστικά και αναβάθμισε το περιστατικό σε ανώτατο διπλωματικό επίπεδο.

Με την ευκαιρία αυτή επιτέθηκε κατά της Ελλάδας, κάνοντας λόγο για «τουρκική μειονόηττα στη Δυτική Θράκη».

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Αυτό το περιστατικό αποκάλυψε για άλλη μια φορά τη μη ανεκτικότητα ρατσιστικών και εξτρεμιστικών ομάδων στην Ελλάδα έναντι της ύπαρξης της “τουρκικής μειονότητας” στη “Δυτική Θράκη” και των εκπροσώπων τους. Αναμένουμε από το ελληνικό κράτος να ρίξει φως στο ειδεχθές περιστατικό και να φέρει τους δράστες του στη δικαιοσύνη διεξάγοντας μια έρευνα με τη δέουσα σοβαρότητα και ευαισθησία».

Σύμφωνα με καταγγελίες του ίδιου του Αχμέτ Μετέ και κύκλων της μειονότητας, την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, άγνωστο άτομο ή άγνωστοι έγραψαν με μαρκαδόρο στον καθρέφτη του ανελκυστήρα της πολυκατοικίας όπου διαμένει το ρατσιστικό σύνθημα: «Τούρκος καλός, μόνο νεκρός».

Το σύνθημα που ανεγράφη στο σπίτι του ανήρτησε στο Facebook ο ίδιος ο Αχμέτ Μετέ:

Πηγή: CNN Greece

Related posts

Περιφερειακή Σύνθεση: “Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα”

editor

ΜέΡΑ25: Το πρόγραμμα των επισκέψεων στον Έβρο

admin

Παρουσίαση του βιβλίου “Πόλη – Άνθρωποι – Γεγονότα” παρουσία του υπουργού Εξωτερικών

admin