17 Ιουλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Μεταναστευτικό – Frontex: Μειώθηκαν κατά 74% οι ροές προς την Ελλάδα

Τη σημαντική μείωση μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα καταγράφει πίνακας που παρουσίασε η Frontex, τη στιγμή που υπάρχει σημαντική αύξηση από τη δίοδο της Κεντρικής Μεσογείου (Ιταλία) και επίσης μεγάλη αύξηση ροών στα Δυτικά Βαλκάνια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που αφορούν στην Ανατολική Μεσόγειο, αναφέρθηκαν περίπου 1.050 ανιχνεύσεις παράνομων διαβάσεων τον Οκτώβριο, παρουσιάζοντας μείωση 25% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Οι περισσότερες από τις ανιχνεύσεις πραγματοποιήθηκαν στα χερσαία σύνορα.

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου, ο συνολικός αριθμός των ανιχνεύσεων μειώθηκε κατά 74%, σε περίπου 17.000 (16.968). Τον μεγαλύτερο αριθμό ανιχνευμένων μεταναστών αντιπροσώπευαν υπήκοοι του Αφγανιστάν, της Συρίας και της Τουρκίας.

Τι είναι ο frontex;

Ο Frontex, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, ιδρύθηκε το 2004 με σκοπό να συνδράμει τα κράτη μέλη της ΕΕ και τις συνδεδεμένες χώρες Σένγκεν στην προστασία των εξωτερικών συνόρων του χώρου ελεύθερης κυκλοφορίας της ΕΕ. Ως οργανισμός της ΕΕ, ο Frontex χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό της ΕΕ, καθώς και από συνεισφορές των συνδεδεμένων χωρών Σένγκεν. Έως το 2021, ο Οργανισμός θα απασχολεί περίπου 1.000 υπαλλήλους, εκ των οποίων σχεδόν το ένα τέταρτο είναι αποσπασμένοι από τα κράτη μέλη και θα επιστρέψουν στην εθνική τους υπηρεσία μετά την ολοκλήρωση της θητείας τους στον Frontex.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Κορωνοϊός: Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ανακοινώνει την αναστολή λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου, της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης, του Δημοτικού Κολυμβητηρίου και τη μη διάθεση χώρων σχολικών κτιρίων σε συλλόγους

admin

Εξιχνιάστηκαν δέκα περιπτώσεις κλοπών σε περιοχές της Ξάνθης

editor

Παρμενίων 2019: Την Τετάρτη θα ηχήσουν οι σειρήνες της Πολιτικής Άμυνας

admin
17/07/2024 18:28