Κοινωνία

Κεραμέως: “Προτεραιότητα μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία”

Την προσπάθεια που γίνεται για να ανοίξουν τα σχολεία το συντομότερο δυνατό επεσήμανε σε συνέντευξη της η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Η διά ζώσης παιδεία είναι αδύνατο να αντικατασταθεί και γίνονται προσπάθειες για ένα γρήγορο άνοιγμα των σχολείων μέσα στον μήνα Δεκέμβριο.

Όπως τόνισε «προτεραιότητά μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία, καθώς τίποτα δεν υπάρχει που να υποκαθιστά τη διά ζώσης μαθησιακή διαδικασία».

Το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται εν αναμονή της εισήγησης των ειδικών σχετικά με το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία τους διά ζώσης.

Πάντως, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που πραγματοποιείται καθολική τηλεκπαίδευση. «Παρά τα τεχνικά ζητήματα των πρώτων ημερών, τα μαθήματα προχωρούν κανονικά και καλύπτεται η ύλη καθημερινά», υπογράμμισε.

Ακολουθούν οι φάσεις για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία:

Είναι σαφές ότι η επιστροφή στα θρανία θα γίνει σε φάσεις, όπως άλλωστε συνέβη και με την αναστολή της λειτουργίας των δυο πρώτων βαθμίδων της εκπαίδευσης. Άγνωστη παραμένει όμως η ημερομηνία που θα επιλεγεί για την επανεκκίνηση των μαθημάτων στα σχολεία. Σύμφωνα με πληροφορίες η ασφαλέστερη εκτίμηση, και με δεδομένη πλέον την παράταση του lockdown, την τοποθετεί χρονικά για μετά τις 7 Δεκεμβρίου. Αυτή η ημερομηνία αναφερόταν άλλωστε και στην -κατά πλειοψηφία- εισήγηση της επιτροπής των ειδικών προ δεκαπενθημέρου, όταν είχαν προτείνει και τη διακοπή της λειτουργίας των σχολείων όλης της χώρας.

Στο «τραπέζι» των συζητήσεων βρίσκεται και η 14η Δεκεμβρίου, ωστόσο και αυτό το σενάριο σχετίζεται με τα περιθώρια που θα δημιουργηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Άλλωστε στην κυβέρνηση έχουν καταστήσει ξεκάθαρη τόσο την πρόθεση τους για ένα άνοιγμα σε δυο φάσεις, δηλαδή καταρχάς η πρωτοβάθμια εκπαίδευση και σε δεύτερο χρόνο τα γυμνάσια και τα λύκεια, όσο και την πεποίθηση ότι οι σχολικές μονάδες δεν αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Ν. Παναγιωτόπουλος για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου: Σύμβολο εθνικής υπερηφάνειας κι ομοψυχίας για τον Ελληνισμό

editor

“Κλείδωσε” και επίσημα στη κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-EGIS η Εγνατία Οδός

editor

Τα δρομολόγια των κινητών αστυνομικών μονάδων

admin