25 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κόσμος

Ρώσοι: Μόνο το Ισραήλ θα στηρίξει την Ελλάδα αν γίνει πόλεμος με την Τουρκία

Ρώσοι: «Νομίζω ότι κανείς δεν θα αντιταχθεί αποφασιστικά και σοβαρά στον Ερντογάν», σημείωσε ο Στάνισλαβ Χάτσαντσεφ, ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής, ιστορικός και δημοσιογράφος.

Σύμφωνα με τον Χάτσαντεφ, εάν οι Τούρκοι αποφασίσουν να διασχίσουν την «κόκκινη γραμμή», τότε οι Έλληνες θα πρέπει να τους αντιμετωπίσουν πρακτικά μόνοι τους.

«Φυσικά, το Ισραήλ μπορεί να τους βοηθήσει, αλλά από τη Γαλλία, πιθανότατα, κανείς δεν μπορεί να περιμένει τίποτα από αυτή την άποψη», σημείωσε.

Έτσι, σύμφωνα με τον Χάτσαντσεφ, οι Τούρκοι έχουν την ευκαιρία να εξαπλώσουν την ένταση από τις ακτές του Αιγαίου έως τις ακτές της Κασπίας.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον στρατιωτικό εμπειρογνώμονα του Κέντρου Στρατηγικής Συνένωσης, Όλεγκ Πονομαρένκο, «η Τουρκία δεν έχει κανένα λόγο να εμπλακεί σε μια σύγκρουση πλήρους κλίμακας, με περισσότερο από πιθανές τις αρνητικές συνέπειες για την ίδια». «Η στρατηγική της θα είναι βήμα-βήμα να κερδίσει πίσω θέσεις, όπου είναι δυνατόν. Μια τέτοια στρατηγική είναι η μόνη δυνατή επιλογή για την Τουρκία, δεδομένης της κατάστασης της οικονομίας της», τόνισε.

Πηγή: sportime

Related posts

Η Ουκρανία έπληξε αεροπορικές βάσεις στο έδαφος της Ρωσίας

editor

Προκλητικός ο Ερντογάν: Θα πω στον Μητσοτάκη να σταματήσει τα εξοπλιστικά

editor

Τουρκία: Ο Ερντογάν κατέθεσε αγωγή κατά δύο βουλευτών της αντιπολίτευσης για «προσβολή»

editor
25/04/2024 3:13