25 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Δωρεά ξυλείας από την Ι.Μ. Ιβήρων για τον εξωραϊσμό του Ι.Ναού Χώρας της Σαμοθράκης

Ο Ναός της Χώρας αποτελεί τον χώρο μέσα στον οποίον συνέβησαν τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα του νησιού από την σφαγή του 1821 μέχρι την δοξολογία της απελευθέρωσης του το 1912. Είναι ο ναός μέσα στον οποίον φυλάσσονται τα λείψανα των Πέντε Αγίων Νεομαρτύρων και η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Κρημνιώτισσας.

Η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως έχει ξεκινήσει την αναπαλαίωση του Ναού ο οποίος κινδυνεύει σοβαρά υπό το βάρος των χρόνων. Με την αξιοποίηση της περιουσίας του Ναού κατέστη δυνατή η αποκατάσταση μόνον του βόρειου και ανατολικού τοίχου.
Ακόμη μια βοήθεια που υπήρξε για τον Ιστορικό Ναό της Χώρας της Σαμορθάκης ήταν από την Ιερά Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου και την αποστολή έξι (6) κυβικών ξυλείας καστανιάς τύπου ραμποτέ και τεσσάρων (4) κυβικών ξυλείας καστανιάς σε καδρόνια, που έχουν ήδη αποσταλεί στη Σαμοθράκη.

Η δωρεά αυτή αποτελεί εξαιρετικά σημαντική στήριξη στην μεγάλη προσπάθεια της Ιεράς Μητροπόλεώς μας να επιδιορθώσει και να εξωραΐσει τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Χώρας Σαμοθράκης, γεγονός που αποτελεί επιτακτική ανάγκη λόγω, αφενός της παλαιότητος του κτιρίου και της φυσιολογικής επιβάρυνσής του, αφετέρου των καταστροφών που επισυνέβησαν κατά τις προ ετών πλημμύρες που έπληξαν το νησί μας.

Ακολουθεί δελτίο τύπου:

Οι ευχαριστίες προς τον καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Ιβήρων αρχιμ. Ναθαναήλ και την μοναστική αδελφότητα είναι το λιγότερο που μπορεί να εκφράσει η Ιερά Μητρόπολή Αλεξανδρούπολης για την άμεση και γεμάτη αγάπη και ενδιαφέρον για τον Ναό της Χώρας και το νησί της Σαμοθράκης δωρεά.

Προσηκόντως η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως εκφράζει θερμές ευχαριστίες και προς την Ακτοπλοϊκή Εταιρεία ZANTE FERRIES, καθώς και τον Καπετάνιο και το πλήρωμα του πλοίου ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ που μετέφεραν εντελώς δωρεάν το φορτηγό με την ξυλεία από την Αλεξανδρούπολη στη Σαμοθράκη.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Εγκύκλιος διαταγή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για κατάταξη στο Στρατό Ξηράς

editor

Συνεδριάζει το Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης με 21 θέματα

editor

Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Μεγάλη ανάγκη για αιμοδότες Ο+/Ο-

editor
25/04/2024 9:50