28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Αλεξανδρούπολη: Νεκρή μοναχή από κορονοϊό και πάνω από 20 κρούσματα στο Μοναστήρι της Μάκρης

Την στιγμή που στο Ιωακείμειο Γηροκομείο της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, οι 36 ηλικιωμένοι τρόφιμοι με κορονοϊό είναι ασυμπτωματικοί (έτσι τουλάχιστον διαβεβαιώνουν οι επίσημες ανακοινώσεις), επικρατεί χαμός στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μάκρης, όπου είχαμε σήμερα θάνατο μοναχής από κορονοϊό, ενώ υπάρχουν πάνω από 20 κρούσματα.

Πριν ελάχιστα λεπτά με επίσημη ανακοίνωση η Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης γνωστοποίησε τον θάνατο της μοναχής, ενώ αναφέρθηκε γενικά σε ύπαρξη κρουσμάτων Covid-19, ενώ οι πληροφορίες του Evros-news.gr αναφέρουν ότι τα θετικά επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τα 20. Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες θέλουν το πρόβλημα να προήλθε από μοναχή ή μοναχές που είχαν ταξιδέψει εκτός της Ιεράς Μονής και επέστρεψαν έχοντας κολλήσει τον Covid-19.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

“Στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μάκρης, μετά από τεστ ανίχνευσης, εμφανίσθηκαν θετικά κρούσματα σε μοναχές. Τέθηκαν όλες σε ιατρικό έλεγχο και παρακολούθηση και δόθηκαν οδηγίες βάσει των πρωτοκόλλων.
Σήμερα καταγράφηκε αιφνίδιος θάνατος μοναχής, η οποία ξαφνικά παρουσίασε συμπτώματα που οδήγησαν σε καρδιακή ανακοπή και πνευμονική εμβολή”.
Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί αναπόφευκτα πολλά ερωτηματικά για τον χειρισμό της υπόθεσης εκ μέρους της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως και του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ.Άνθιμου προσωπικά.
1) Γιατί μέχρι τώρα και ενώ τα κρούσματα κορονοϊού στην Ιερά Μονή Μάκρης ήταν τόσα πολλά, δεν αναφέρθηκε τίποτα στις καθημερινές επίσημες ανακοινώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης για το Ιωακείμειο Γηροκομείο και στο Σταυρίδειο Ίδρυμα “Άγιος Κυπριανός”;

2) Αν δεν υπήρχε-δυστυχώς-ο θάνατος της μοναχής, που φυσικά δεν θα μπορούσε να αποσιωπηθεί, θα έβγαινε η ανακοίνωση για την ύπαρξη κρουσμάτων, αλλά και πάλι  χωρίς συγκεκριμένο αριθμό;
3) Το Evros-news.gr είχε ενημερωθεί για την ύπαρξη πολλών κρουσμάτων και τον σημερινό θάνατο της μοναχής που είχε διαγνωστεί θετική στον κορονοϊό και την στιγμή που ετοιμαζόμασταν να “ανεβάσουμε” το άρθρο, ήρθε η επιβεβαίωση από την επίσημη ανακοίνωση.
4) Τέλος, με ένα ερώτημα. Υπάρχει θάνατος ηλικιωμένης τροφίμου με καταγωγή από χωριό του βορείου Έβρου στο Ιωακείμειο Γηροκομείο όπως μας έχει καταγγελθεί; Αν ναι, ποια ήταν η αιτία;
Καλό είναι να καταλάβουν κάποιοι, ότι σε τόσο δύσκολες στιγμές δεν μπορεί να ενδιαφέρονται περισσότερο για την επικοινωνιακή διαχείριση τέτοιων σοβαρών θεμάτων.

Πηγή: Evros-news.gr

Related posts

Ο καιρός σε Μακεδονία – Θράκη

editor

Επίσκεψη των μαθητών του 3ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης στη Δημοτική Πινακοθήκη Διδυμοτείχου

editor

Αχαρτογράφητος Έβρος: Τα Πετρωτά (φώτο+βίντεο)

editor
28/03/2024 16:02