25 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Ένοπλες Δυνάμεις: Οικονομική ενίσχση θα δοθεί στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό λόγω Covid

Οικονομική ενίσχυση θα δεχθούν και τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Περιφέρειας του Έβρου στα πλαίσια αντιμετώπισης του κορονοϊού. Η αρνητική εξέλιξη του ιού επιβάλλει τόσο τους γιατρούς όσο και τους νοσηλευτές να “υπερβούν” τους εαυτούς τους και τις δυνάμεις τους και μέχρι κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν.

Ο Ελληνικός στρατός βρίσκεται στο πλάι μας, καθώς δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτήν την μάχη. Συγκεκριμένα στο Νομό του Έβρου υπάρχουν και τα στρατιωτικά νοσοκομεία που “παλέυουν” νύχτα μέρα και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Πιο αναλυτικά, το 216 ΚΙ.Χ.Ν.Ε που βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη και το 219 ΚΙ.Χ.Ν.Ε στο Διδυμότειχο αλλά και πολλοί ακόμη υγειονομικοί σταθμοί του στρατού αλλά και τα ΣΤ.ΕΠ των μονάδων φροντίζουν τους ασθενείς στρατιωτικούς που έχουν νοσήσει από κορονοϊού. Αξίζει να τονίσουμε πως τον μήνα αυτό έχει καταταγεί και μεγάλος αριθμός φαντάρων, επομένως το φορτίο που έχουν να “σηκώσουν” είναι αρκετά πιο δύσκολο.

ΣΤ.ΕΠ (Σταθμός επανεκτησίμων)
ΚΙ.Χ.Ν.Ε (κινητό χειρουργικό νοσοκομείο εκστρατείας)
Ως έμπρακτη αναγνώριση των προσπαθειών που καταβάλλει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία του Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας, το ΓΕΕΘΑ θα χορηγήσει αριθμό ημερών εκτός έδρας ως μία ελάχιστη επιβράβευση. Τις τελευταίες ημέρες, τα μαθηματικά της πανδημίας του κορωνοϊού σοκάρουν.

Εκτός από τους ακάματους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία, τα νοσηλευτικά ιδρύματα αναφοράς για τον κορωνοϊό, προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση της Covid-19 καταβάλλει και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα στρατιωτικά νοσοκομεία. Παρά το γεγονός ότι από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν δίνονται επίσημα στοιχεία του αριθμού των ασθενών με Covid-19 στις τάξεις του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, οι νοσούντες με κορωνοϊό στις ένοπλες δυνάμεις υπολογίζονται σε αρκετές εκατοντάδες.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ αναφέρει:

Τηρώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες, θα χορηγείται ειδική άδεια απουσίας στο προσωπικό που ανήκει στις ομάδες αυξημένου κινδύνου.
Λόγω της πλήρους αναστολής λειτουργίας σχολικών μονάδων, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, συνεχίζεται η χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού στο προσωπικό που τη δικαιούται, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.
Επισημαίνεται ότι αποτελεί ατομική ευθύνη η σχολαστική τήρηση των μέτρων, δίνοντας έμφαση στην τήρηση της ατομικής υγιεινής, στη χρήση μάσκας και στους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Ας συγχαρούμε τους στρατιωτικούς γιατρούς και νοσηλευτούς που προσπαθούν να κρατήσουν “όρθια” τα νοσοκομεία και του Έβρου αλλά και όλης της Ελλάδας.

Φ.Δούκογλου

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Αγώνες Τραμπολίνο: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Ξάνθη το ’24 – Στόχος ένα νέο γυμναστήριο για τους αθλητές μας

editor

Δράσεις της δημοτικής αρχής για την ενίσχυση του εμπορίου στην Ξάνθη

editor

Έκτακτο επίδομα: Πότε θα δοθεί σε οικογένειες με ανήλικα

admin
25/04/2024 12:10