24 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Συναγερμός από Κικίλια: “Ο Έβρος είναι στο κόκκινο”

Ανησυχία επικρατεί στα κεντρικά σχετικά με τα κρούσματα που παρουσιάζονται στην Βόρεια Ελλάδα, γεγονός που επεσήμανε και ο Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας καθώς εξέφρασε πως στο “κόκκινο” βρίσκονται και οι υγειονομικές αρχές για τον Έβρο.

Παράλληλα τόνισε πως είναι απαραίτητο να συνεχίσουν να τηρούνται πιστά τα μέτρα καθώς η πίεση στα νοσοκομεία όλης της Ελλάδας πιέζονται αρκετά.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως: «Η διασπορά του κορονοϊό έχει επίπτωση σε καθέναν από εμάς και πιέζει το εθνικό σύστημα υγείας. Όλη η Βόρεια Ελλάδα είναι στο “κόκκινο”, ενώ ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, όπως είπε ο υπουργός, ζήτησε να τονιστούν ιδιαίτερα οι περιοχές: Γρεβενά, Πέλλα, Δράμα. Πιερία, Λάρισα, Φλώρινα , Χαλκιδική και ο Έβρος.

Συνεχίζοντας τόνισε πως: «Η εικόνα που παρουσιάζει η Ευρώπη είναι συγκλονιστική, βρισκόμαστε σε καλύτερη τύχη και καλύτερο σημείο από την συντριπτική πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών», ξανά τόνισε να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα καθώς όπως είπε, «κανείς δεν θέλει να δει εικόνες που επικρατούν σε άλλες χώρες, σε πλούσια και κραταιά συστήματα που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο».

Δεν έχει μειωθεί η προσέλευση στα νοσοκομεία για covid-19, είναι ίδια με την προηγούμενη εβδομάδας. Δεν αυξάνεται τις τελευταίες τρεις ημέρες, όμως τα κρούσματα είναι ανησυχητικά, σημείωσε ο κ. Κικίλιας και κάλεσε όλους να σεβαστούν και να στηρίξουν την προσπάθεια των γιατρών, νοσηλευτών στα νοσοκομεία. Επανέλαβε την πίεση που δέχεται όχι μόνο στην Β. Ελλάδα, αλλά και γενικώς πλέον το σύστημα υγείας και τόνισε ότι «είμαστε πλέον μια Υγειονομική Περιφέρεια, ο ένας βοηθάει και στηρίζει τον άλλον».

Πηγή: e-evros.gr

 

Related posts

Β. Ροδόπη: Εγκατάσταση της μεγαλύτερης ανεμογεννήτριας στην Ελλάδα

editor

Φωτιά ξέσπασε σε δύσβατο σημείο, στη Σαμοθράκη – επιχειρούν ελικόπτερα και αεροσκάφη

editor

Στην Αλεξανδρούπολη έφτασε πριν από λίγο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τ. Θεοδωρικάκος

editor
24/04/2024 2:56