26 Ιανουαρίου, 2022
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Τμήμα Συνοριακών Φυλάκων Ν. Έβρου: “Να επανεξεταστεί το μέτρο της επιφυλακής για την 17 Νοέμβρη”

Η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Νομού Έβρου εκφράζει έντονα τα παράπονα της καθώς σήμερα είναι η επέτειος της 17η Νοεμβρίου και έχουν λάβει ανακοίνωση για επιφυλακή μέσα στην περίοδος της πανδημίας.

Συγκεκριμένα καταγγέλουν πως “Πρωτοφανές!!! Διέταξαν μαζική επιφυλακή στις Υπηρεσίες εν μέσω γενικευμένης απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω της πανδημίας”.

“Η Ένωση μας, δεν βρίσκει λόγια να εκφράσει την αγανάκτηση των μελών της, από την πρώτη στιγμή που διατάχθηκε γενική επιφυλακή λόγω της Επετείου της 17ης Νοεμβρίου! Είναι απορίας άξιον πως θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και δεν θα συνωστιστούν εκατοντάδες αστυνομικοί εντός των Υπηρεσιών με ότι κινδύνους υπάρχουν για την διασπορά του conid-19. Θεωρούμε περιττό να επιχειρηματολογήσουμε περαιτέρω για τους κινδύνους, που εμπεριέχει μία τέτοια διαταγή.

Η Ένωση μας προτείνει το μέτρο της τηλεφωνικής επιφυλακής στην οικία των συναδέλφων, σύμφωνα με τις ισχύουσες Κανονιστικές Διατάξεις, που θα μπορούσε να τύχει εφαρμογής στην προκειμένη περίπτωση, ώστε να τηρηθεί το πρωτόκολλο, περιορίζοντας τον κίνδυνο διασποράς, προστατεύοντας την υγεία των συναδέλφων και των οικείων τους και εξασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών.

Σας αιτούμαστε την άμεση επανεξέταση του μέτρου της επιφυλακής με γνώμονα την
αποφυγή της διασποράς του ιού και την διασφάλιση της υγείας των Αστυνομικών. Καλούμε την Ομοσπονδία μας να προβεί σε απαραίτητες ενέργειες για την προστασία της υγείας και του εργασιακών συνθηκών των συναδέλφων”.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Με σημαντικό υγειονομικό υλικό ενισχύθηκε το Τμήμα Εξωτερικής Φρούρησης των φυλακών Κομοτηνής

editor

Σύλληψη στην Αλεξανδρούπολη καταζητούμενου για ανθρωποκτονία στην Γερμανία

editor

Σύλληψη τριών ατόμων για διακίνηση παράνομων ουσιών

editor