24 Μαΐου, 2022
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Περιβάλλον Τοπικά Νέα

Ακόμη ένα όμορφο “πάρκο τσέπης” δημιουργήθηκε στην Αλεξανδρούπολη (video)

Ένα απλό οικόπεδο “μεταμορφώθηκε” σε μια όμορφη “γωνιά” για μικρούς και μεγάλους! Χρώμα, χαρούμενη διάθεση και ομορφιά “έπιασαν τόπο” στο όμορφο αυτό πάρκο τσέπης!

Αρχικά να επισημάνουμε πως πριν ήταν ένα οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Σουφλίου που κατόπιν σχετικού εγγράφου της Αντιδημαρχίας Πράσινου παραχωρήθηκε στο Δήμο Αλεξανδρούπολης προκειμένου να γίνει εξωραϊσμός.

Ομόρφυνε ακόμη ένα μέρος της Αλεξανδρούπολης, ένα πάρκο που ενώ ο χώρος δεν είναι τόσο μεγάλος όσο προβλέπεται για ένα πάρκο ωστόσο είναι αρκετό για να ηρεμήσει το μυαλό μας και να χαλαρώσουμε όσο χρειάζεται μέσα στη μέρα.

Τι εννοούμε «Πάρκο Τσέπης»;

Τα Πάρκα Τσέπης έχουν αγκαλιαστεί από αρκετές πόλεις του εξωτερικού ήδη από το 1960. Μιλάμε ουσιαστικά για χώρους πρασίνου, μικρού συνήθως μεγέθους, οι οποίοι δημιουργούνται σε ξεχασμένα και εγκαταλελειμμένα τμήματα του αστικού ιστού, παρέχοντας ταυτόχρονα ελεύθερη πρόσβαση στο κοινό. Σκεφτείτε δηλαδή μια αναξιοποίητη αλάνα ή μεγάλα και ασχεδίαστα τμήματα γης σε κάποια γειτονιά τα οποία δεν έχουν κάποια λειτουργική χρήση στην καθημερινότητα των κατοίκων της γειτονιάς. Έχοντας ως στόχο την μηδενική επιβάρυνση του αστικού ιστού, τα «Πάρκα Τσέπης» εντάσσονται διακριτικά στο συνεχές σύστημα δόμησης, αναδεικνύοντας τα στοιχεία φυσικού περιβάλλοντος στο εσωτερικό των πόλεων, προσφέροντας παράλληλα στους πολίτες μια βόλτα χαλάρωσης στην φύση χωρίς ουσιαστικά να χρειαστεί να απομακρυνθούν μακριά από το σπίτι τους.

Φ.Δούκογλου

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Ξάνθη: Παραδόθηκε και επισήμως στους λιλιπούτειους συνδημότες μας η παιδική χαρά με χορηγία της ΔΕΔΑ

editor

Σε δημοπρασία βγαίνει ο Οικοτουριστικός Ξενώνας της λίμνης Τυχερού

editor

Τα νερά έφτασαν μέχρι την πλατεία στο Μικρό Δέρειο – Εξετάζεται η εκκένωση του οικισμού

editor
24/05/2022 14:30